Yeni Bir Tarih Yazmak İçin

Yeni Bir Tarih Yazmak İçin
Kupada çeyrek finale kalarak tarihi başarıya imza atan Amedspor, bugün Fenerbahçe’yi ağırlayacak. Saat 13.00’da başlayacak maçta hedef iyi bir sonuç alıp rövanş için avantaj elde etmek.

Hedef Yeni Bir Destan Yazmak

Ziraat Türkiye Kupası’nın flaş ekibi Amedspor, yeni bir tarih yazmak için sahaya çıkıyor.Kupada bu sezon oynadığı 9 maçta yenilgi gözü görmeden tarihinde ilk kez çeyrek finale kalan ve kupada yoluna devam eden Süper Lig dışındaki tek alt lig temsilcisi olan Amedspor, ülke futbolun devi Fenerbahçe’yi de eleyerek yeni bir destan daha yazmak istiyor. Hedef bugünkü maçı iyi bir skorla kazanıp rövanş için avantaj elde etmek,ardında da 1-23 Mart’ta İstanbul’da oynanacak maç sonunda yarı finale kalmak.

 

Avrupa Hayali İçin İnanç Var

Amedspor, yarı finale kalırsa yarı finaldeki diğer takımların lig sonundaki puan durumlarına göre Türkiye’yi UEFA Avrupa Ligi’nde temsil etme hakkı da kazanabilir. Bunu başarması halinde Diyarbakır adına bir ilke imza atacak. Teknik heyet,futbolcular ve yönetim inançlı, bölge halkı ve taraftarlar da bu sezon kupada fırtına gibi esen Amedspor’un bu rüyayı gerçeğe dönüştüreceğine inanıyor. İdeolojik propaganda içeren açıklamaları nedeniyle 12 maç ceza alan Deniz Naki dışında eksiği olmayan Amedspor, dev maçın başlama saatini bekliyor.

 

Seyircisiz Maç Canlı Yayınlanacak

Seyrantepe DİSKİSpor tesislerinde saat 13.00’da başlayacak bugünkü maç A Spor’dan canlı yayınlanacak. Karşılaşma,Amedspor’un deplasmanda oynanan Medipol Başakşehir maçında taraftarların ideolojik propaganda içeren eylemleri nedeniyle 1 maçı kendi sahasında seyircisiz oynama cezası alması nedeniyle seyircisiz oynanacak. İl Spor Güvenlik Kurulu kararı nedeniyle maça Fenerahçe’li taraftarlar da alınmayacak. Amedspor,kupada daha önce kendi sahasındaki Şanlıurfaspor maçında yaşanan olaylar için  1 maç ceza almış ve evindeki Bandırmaspor maçını seyircisiz oynamıştı.

 

Kupanın Yenilmez Armadası

Amedspor, çeyrek finale gelene kadar 9 maç yaparken,6 galibiyet ve 3 beraberlik alarak yenilmedi. Eleme turlarında kendi sahasında Karaman Belediyespor ve V.Elazığspor’u 2-1 yenerek tarihinde 3.kez gruplara kalan Amedspor,A Grubu’nda deplasmanda Şanlıurfaspor’u 2-0 ve Bandırmaspor’u 2-1 yenip Medipol Başakşehir’le 2-2 berabere kalırken,evinde Şanlıurfaspor’u 1-0 yenip Bandırmaspor’la 3-3 ve Medipol Başakşehir’le 2-2 berabere kaldı. A Grubu’nu 12 puanla ikinci tamamlayan Amedspor,son 16 turunda eşleştiği Bursaspor’u deplasmanda 2-1 yenip çeyrek finale kalarak tarih yazdı.

 

Haber :Saffet Azbay

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.