Yeni Diyarbakırspor için şehit sahabelerin türbesi önünde kurban kesildi

Yeni Diyarbakırspor için şehit sahabelerin türbesi önünde kurban kesildi
Spor Toto 3. Lig 3. Grup’ta şampiyonluk mücadelesi veren Yeni Diyarbakırspor, sezon başından beri yaşanan sakatlıklar nedeniyle kurban kesti.

Diyarbakır’ın 27 Mayıs 639 tarihinde İslam orduları tarafından fethi sırasında şehit düşen sahabelerin makamlarının bulunduğu Hz. Süleyman ve 27 Şehit Sahabe Türbesi önünde kesilen kurbanın kanını alınlarına süren futbolcular, daha sonra cuma namazını da aynı yerde bulunan camide kılarak yaşanan şanssızlıkların son bulması için dua etti. Kurban kesiminden önce dua eden futbolcular, kesilen koçun kanını alınlarına sürdükten sonra hep beraber dua ederek sakatlıkların son bulması ve sezon sonunda şampiyon olarak 2.Lig’e çıkma dileğinde bulundu. Vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaşan futbolcular kurban kesiminden sonra aynı yerde bulunan ve Diyarbakır’ın fethi sırasında şehit düşen Hz. Halid Bin Velid’in oğlu Hz. Süleyman’ın adını taşıyan camide cuma namazı kıldı. Yeşil-Kırmızılı kulübün Sportif Direktörü Vedat Tanrıverdi, futbolda sakatlıkların olağan durum olduğunu ancak sezon başından beri yaşadıkları sakatlıkları şanssızlığa bağladıklarını ifade etti.
“SIRADAN SAKATLIKLAR DEĞİL”
Tanrıverdi, son olarak geçen hafta farklı kazandıkları maçta futbolcuları Gökhan Payal’ın dilinin boğazına kaçtığını dile getirdi. Tanrıverdi, “Çok büyük korku yaşadık ve hastaneye kaldırdık. Emrah Kiraz’ın burnu kırıldı, yerine oyuna giren Doğancan’ın da bileği kırıldı. Doğancan ameliyat oldu ve sezonun ilk yarısını kapattı. Daha önce de Uğur,Ceyhun ve Akın sakatlanmıştı. Üzerimizde bir şanssızlık olduğuna inanıyoruz. Her şeyden önce inançlı bir toplumuz ve kurban kesmek dinimizin bir gereğidir. Biz de bu şanssızlıkların son bulması adına kurban kestik. Allah hem bizim futbolcularımızı hem de tüm takımlardaki futbolcuları sakatlıklar, kaza ve belalardan korusun” dedi.

(iha)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.