NACİ SAPAN

NACİ SAPAN

"Yeni Türkiye'nin Açılan Kilidi’’ne kilitlenmek

"Yeni Türkiye'nin Açılan Kilidi’’ne kilitlenmek

Beşir Atalay ve Abdullah Öcalan ‘gelişmeler olacak’ dedi, mesajları örtüştü, toplum yeniden sürecin çözüme doğru yol haritasına kilitlendi. Ardından hükümetin içinden Cuma günü Diyarbakır’da yol haritasına katkı sunacak bir çalıştayın yapılacağı açıklaması geldi.

Çalıştay’ın başlığı çarpıcı;

"Yeni Türkiye'nin Açılan Kilidi: Çözüm Süreci"

AK Parti AR-GE Başkanı Ekrem Erdem'in koordinatörlüğünde yapılacak çalıştaya AKP'nin çözüm sürecini yürüten üç önemli ismi; Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, İçişleri Bakanı Efkan Âlâ ve Başbakan Başdanışmanı ve AKP Ankara Milletvekili Yalçın Akdoğan konuşmacı olarak katılıyor. Toplantıdan çıkacak sonuç raporlaştırılacak ve Başbakan’a sunulacak. Aldığımız bilgilere göre ilk ve tek toplantı olmayacak Diyarbakır’daki çalıştay. Farklı illerde de periyodlar halinde yapılacak.

Süreç hala kilitli görünüyor!

Yapılacak çalıştaylar yeni Türkiye’nin açılacak/açılması gereken kilidi konumundaki sürecin önünü açar mı açmaz mı?

Herkes şimdi buna kilitli vaziyette, Cuma günkü toplantıyı ve çıkacak sonuçların ne olacağını bekliyor.

 

Sürecin, en başta çizilen yol haritasına göre devam ettiği söyleniyor hükümet kanadından. Çalıştayın sonuçları da zaten yeni bir yol haritası olarak değerlendirilmiyor,  yol haritasına katkı olsun diye yapılıyor.

 

Yol haritası açık mı?

Tıkanma var mı yok mu?

Bizim de merak ettiğimiz bu.

Açık ise, bir tıkanma yok ise;

Bölgenin hemen hemen tamamında yaklaşık 20 gündür devam eden yol kesmeler, alıkoymalar, hendek kazma eylemleri ve direnişler, küçük çaplıda olsa çatışmalar niye?

 

Beşir Atalay ve Abdullah Öcalan’ın açıklamalarından sürecin kilidinin açık olduğunu, sağlıklı bir yol yürüyüşüne ihtiyaç olduğunu anlıyoruz. Başbakan ve Bülent Arınç’ın, BDP ve HDP kurmaylarının açıklamalarından ise, kilidin henüz kapalı olduğunu, açılması için yol haritasının güzergâhının henüz belirlenmediğini anlıyoruz.

 

Peki, bundan sonra ne olacak?

Hükümetin ağır topları sürecin kilidine dokunmak üzere yarın Diyarbakır’a geliyor. Verecekleri mesajların şifresi, gelecek açısından son derece önemli.

Çalıştaya, akademisyenler Mithat Sancar, Vahap Coşkun ve Hüseyin Yayman’ın dışında şahsiyetlerde katılıyor. Bu şahsiyetlerin BDP ve PKK kesimlerine yakın şahsiyetler olması ise çalıştay’ın önemi konusunda bilgi vermekle birlikte, bu çalışmaların sadece cumhurbaşkanlığı seçimlerine kilitli olmaması dileğimizi de belirtmek isteriz. Çünkü toplum sonuca kilitlenmiş durumda.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
NACİ SAPAN Arşivi
SON YAZILAR