Yeni Vali Güzeloğlu Diyarbakır’da

Yeni Vali Güzeloğlu Diyarbakır’da
21 Haziran 2017 tarihli İçişleri Bakanlığı kararnamesi ile Kocaeli Valiliğinden, Diyarbakır Valiliğine atanan Hasan Basri Güzeloğlu, ayağının tozu ile yaptığı ilk açıklamada terörle mücadelede kararlılıkla vurgusu yaptı.

 

 Vali Güzeloğlu, Diyarbakır’daki ilk ziyaretini de tarihi Ulu Cami’ye yaparak, esnaf ve vatandaşlarla sohbet etti. 

21 Haziran 2017 tarihinde İçişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan son Valiler Kararnamesi ile Kocaeli’nden Diyarbakır’a atanan Hasan Basri Güzeloğlu,Diyarbakır’a geldi. Vali Güzeloğlu'nu havalimanında Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Cumali Atilla, Emniyet Müdürü Tacettin Aslan, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ali Demir, kamu kurum müdürleri karşıladı. Diyarbakır Havalimanında kendisini karşılayanları selamlayan Vali Güzeloğlu, daha sonra basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Diyarbakır Valisi olarak Diyarbakır’da olmaktan mutluluk duyduğunu belirten Güzeloğlu, bu onurlu ve sorumlu görevi kendisine tevdi eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a şükranlarını arz ettiğini söyledi.

‘Diyarbakır'ın her kişisine her meselesine ve her kesimine dokunarak…’

Tarihte birçok medeniyete ev sahipliği yapmış olan Diyarbakır’ın kadim kimliğine vurgu yapan Güzeloğlu, Diyarbakır’ın çok önemli bir kültürün, turizm ve inanç merkezi olduğunu söyledi. Güzeloğlu konuşmasını şöyle sürdürdü: "Sayın Cumhurbaşkanımızın ifadesiyle Diyarbakır Türkiye'nin mührü ve kalbidir. Diyarbakır'a hizmet etmek büyük bir mesuliyet, onur ve şereftir. İnşallah bu andan itibaren Diyarbakır'a hizmet etme onurunu heyecanını ve bu noktadaki gayretini çok içten hissederek Diyarbakır'ı daha iyiye daha güzele ve daha gelişmiş kent gerçeğine taşımaya gayret edeceğiz. O noktada en büyük yardımcımız da Diyarbakırlı hemşerilerimiz olacak, görev süremiz boyunca Diyarbakır'ın her kişisine her meselesine ve her kesimine dokunarak dertlerini, dertlerimiz, sevinçlerini sevinçlerimiz kabul ederek hizmet etmeye gayret edeceğiz.

 

 

‘Bu unsur tamamen yok olana kadar…’

Güvenlik politikalarının aralıksız sürdürüleceği mesajını yineleyen Güzeloğlu, “Şüphesiz terörle mücadelenin kesin, kararlı ve her açıdan tüm boyutlarıyla sürdürülmesi devam edecek. Diyarbakır ve bu ülkenin terör tehdidi ortadan kalkana kadar, bu unsur tamamen yok olana kadar güvenlik güçlerimizin, silahlı kuvvetlerimizin, korucularımızın ve halkımızın bu mücadelesi karalılıkla devam edecek. Bunun yanı sıra önceliğimiz sosyal ve ekonomik kalkınmada yeni bir dönem başlatmak olacak, insanımıza dokunarak, onlarla buluşarak gönül köprüleri kurarak yöneten ve yönetilen devlet ve millet ilişkisinin güven temelinde inşallah daha güzele taşımaya gayret edeceğiz. Ekonomik kalkınmada Diyarbakır'ın büyük bir birikimi müthiş bir potansiyeli var. Bölgenin ve yakın coğrafyasının merkezi olan bu kadim kentte ekonomik alt yapıyı şüphesiz iş ve istihdam, üretim temelinde yeni bakış ele alacağız" dedi.

‘Hedef, huzur ve güvenin tesis edilmesi’

Yaklaşık 3 yıl Kocaeli Valiliği yaptığını belirten Vali Güzeloğlu, "Bugün Kocaeli'nin selamlarını getirirken, tüm Diyarbakır'a aynı zamanda oradaki bütün dostluklarımızı ekonomik, ticari üretim yapan organize sanayi bölgelerimizi bu anlamda Diyarbakır'ın potansiyeline katkı koyabilecek bütün ekonomik paydaşlarımızın da bu uğurdaki gayretini, niyetini ve şüphesiz bu noktadaki isteklerini getirdik. Bizim amacımız ve çabamız ekonomik kalkınmada üretim ve istihdam temelinde Diyarbakır'ın kalkınmasına bu bağlantıların bu dokunuşların mümkün olduğu kadar azami olmasını sağlamaktır. Hedefimiz insanımızın mutluluğu, huzur ve güvenin tesis edilmesidir. Her açıdan Diyarbakır bunu hak etmektedir. Biz bu çaba ve uğraş içerisinde olacağız" dedi.  

Vali Güzeloğlu’ndan Ulu camide Cuma namazı

  Vali Güzeloğlu, konuşmasının ardından tarihi Ulu Cami’ye geçti.  Burada cuma namazını kılan Güzeloğlu, çıkışta esnaf ve vatandaşlarla sohbet edip sorunlarını dinledi.

 

Dilek Akin

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.