Yeni yerleşim bölgelerine içme suyu hatları döşeniyor

Yeni yerleşim bölgelerine içme suyu hatları döşeniyor
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi DİSKİ Genel Müdürlüğü, kentin yeni yerleşim bölgeleri Talaytepe, Bağcılar ve Selahattin Eyyubi Bulvarı’nda 11 kilometre uzunluğunda Kent Geneli Kısmi İçme Suyu İnşaatı Yapım İşi’ni başlattı.

Haber Merkezi-Büyükşehir Belediyesi DİSKİ Genel Müdürlüğü’ne bağlı Yatırım ve İnşaat Daire Başkanlığı Diyarbakır Kent Geneli Kısmi İçme Suyu Şebekesi İnşaatı Yapım İşi’ne başladı. Kentin yerleşime açılan yeni bölgeleri Bağcılar, Talaytepe ve Selahattin Eyyubi Bulvarı üzerinde yer alan caddeler boyunca içme suyu şebeke hatları döşenecek.

Toplam 11 kilometre

Çalışma kapsamında Talaytepe bölgesinde çeşitli çaplarda 2.5 kilometre uzunluğunda çelik, 4.5 polietilen toplam 7 kilometre boru döşenecek. Önümüzdeki günlerde ise Bağcılar bölgesinde 4 kilometre uzunluğunda ve muhtelif çaplarda çelik boru döşenmesi çalışmalarına başlanacak.

Deplase çalışmaları sürüyor

Selahattin Eyyubi Bulvarı’nda ise deplase çalışmaları sürüyor. Deplase çalışmaları kapsamında eski içme suyu hattı iptal edilerek yerine hemen paralelinde yeni bir hat döşenecek. 200 metrelik bu hat boyunca 1200 mm çapında borular kullanılacak. Diyarbakır Kent Geneli Kısmi İçme Suyu Şebekesi İnşaatı Yapım İşi’nin maliyeti 443 bin TL olacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.