Yenişehir Kaymakamlığından kömür yardımı

Yenişehir Kaymakamlığından kömür yardımı
Diyarbakır merkez Yenişehir İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkan vekili Serdar Kartal’ın talimatı ile ilçeye bağlı 41 mahallede vatandaşlara kömür dağıtımı yapıldı.

 

 

Yapılan kömür yardımlarına ilişkin konuşan SYD Vakfı Müdürü Samet Önen, İlçe Kaymakamı Serdar Kartal’ın talimatları ile ihtiyaç sahibi ailelere kömür yardımı yaptıklarını söyledi.

5 BİN AİLEYE YAKACAK

Önen, Yenişehir ilçe Kaymakamlığına bağlı olarak ilçede 2017 yılı içerisinde, 5 bin aileye yakacak yardımının yanı sıra, 44 bin kişiye gıda yardımı, 3 bin 720 aileye giyim, barınma, sağlık ve eğitim yardımı, olmak üzere toplam 52 bin 764 aileye yardım yaptıklarını söyledi. İlçe Kaymakamı Kartal’ın sosyal yardım konusunda hassas olduğunu ifade eden Önen, maddi durumu düşük olan tüm ailelere yardımların süreceğini belirtti.

BİR YILDA 35 MİLYON TL SOSYAL YARDIM-

Önen, “Yenişehir SYD Vakfı, kendi kaynakları ile 2017 yılı içerisinde toplamda 3 Milyon 271 Bin 224 TL tutarında gıda, giyim, eğitim, sağlık, barınma gibi yardımlar yapmıştır.  Bununla birlikte ASP Bakanlığı Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü tarafından sağlanan asker maaşı, dulluk maaşı, öksüz-yetim maaşı, şartlı eğitim ve sağlık yardımları, yaşlılık ve engelli aylıkları gibi yardımlar yapılmakta. Yapılan yardımların toplam tutarı 35 milyon TL civarında. Bütün bu yardımların tamamı vevletimizin kendi imkânları ile yapılmaktadır” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.