Yenişehir’de TİS İmzalandı.

Yenişehir’de TİS İmzalandı.
Diyarbakır Yenişehir Belediyesi ile Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası (Tüm Bel-Sen) arasında toplu iş sözleşmesi imzalandı.

Belediye hizmet binasında yapılan imza törenine Yenişehir Belediye Eş Başkanları  Selim Kurbanoğlu, Ülkü Baytaş,Tüm Bel-Sen Diyarbakır Şube Eş Başkanları  Gülay Tekin Kuzu,Muhsin Uyanık, Belediye Meclis üyeleri ve çok sayıda personel katıldı. 

 

Toplu iş sözleşmesi töreninde bir konuşma yapan Tüm Bel-Sen Diyarbakır Şube Eş Başkanı  Gülay Tekin Kuzu, " Biz sosyal denge sözleşmesini sadece ekonomik olarak ele almıyoruz. Sözleşmemizin içeriğinde kadına yönelik pozitif ve yapıcı birtakım maddeler var. Sosyal yardımlaşma ve dayanışmanın geliştirilmesi bu kültürün yaşatılmasına yönelik maddeler var. Burada çalışan arkadaşlarımızın iş güvenliğini güvence altına alan maddeler var. Bizler sadece iş alanı gibi bir çalışma yürütmüyoruz. Aynı zamanda demokratik yaşam kültürünü inşa etiğimiz bir alan olarak görüp kendimizi de bu inşa sürecinin bir parçası olarak görüyoruz." Dedi.

 

Meşrululuğu ve haklılığı savunmaya devam edeceğiz.

Yenişehir Belediye Eş Başkanı  Selim Kurbanoğlu ise DBP’li belediyeler olarak, yapılan iyileştirmelerden çok sendikal mücadeleyi yürüten emek cephesiyle birlikte hareket etmeye ve birlikte bir takım çalışmalar yapmaya önem verdiklerini belirterek, "  Eş başkanımızın da belirttiği gibi maddi temelden kesinlikle bakmıyoruz. Emekçi arkadaşlarımızın kazanılmış hakları cephesinden  bakıyoruz.Bu yılda sözleşmemizi tekrar imzalıyoruz. Sözleşme önümüze geldiğinde hiç bir sıkıntı çıkarmadan en erken şekilde imzalamak istedik. Bu şekildeki çalışmalarımızla hem siyasetimizin emeğe bakış açısını ortaya çıkarmak hem dez avantajlı guruba yönelik, özelikle de kadın arkadaşlara dönük eksiklerin yaşanılmaması için pozitif ayrımcılık yapıp aynı zamanda da arkadaşlarımızın göstermiş olduğu emeğe karşılık bir nebzede olsa iyileştirme yapmak istiyoruz. Şu ana kadar siyasetimiz inde yerel yönetimlerimiz inde yaptığı gibi yasal düzenlemelerden önce biz hareket ediyoruz. Bundan sonrada tüm işlemlerimizde olduğu gibi meşrululuğu ve haklılığı savunmaya devam edeceğiz . Bir kez daha sendikamıza eş başkanlarımıza teşekkür eder. bu performansın daha da artacağına inanıp hayırlı olsun diyoruz." Dedi.

Tüm-Bel-Sen ile Yenişehir Belediyesi arasında imzalanan toplu iş sözleşmesinde daha önce yer alan kadını koruyan maddelerin sözleşmedeki yeri korunurken, eşine şiddet uygulayan personellere bir takım yaptırımlar uygulayacak maddelerin de yer aldığı vurgulandı. Ardından katılımcıların alkışları arasında sözleşme metni imzalandı.


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.