Yerli mahsul ürünler sebze fiyatlarını düşürdü

Yerli mahsul ürünler sebze fiyatlarını düşürdü
Bitlis’in Ahlat ilçesinde yetiştirilen yerli mahsul ürünlerin tezgâhlardaki yerini almasıyla birlikte sebze fiyatlarında düşüş yaşandığı belirtildi.

 Ahlat’ta manav işletmeciliği yapan Adem Gültaç, ilçede satışa sundukları domates, salatalık, biber ve yeşil fasulye gibi yerli mahsul ürünlerin ilgi gördüğünü söyledi. Gültaç, “Yerli mahsullerin raf ömrü az olurken fiyatları ise ekonomiktir. Ayrıca yerli mahsul ürünler şekil itibariyle kötü gözükebilir ama oldukça lezzetlidir. İlçemizde yetişen hormonsuz yerli mahsul ürünlere vatandaşlarımız oldukça rağbet gösteriyor. Yerli ürünler devam ettiği müddetçe sebze fiyatlarında herhangi bir artışın olmayacağını düşünüyorum. Ayrıca yeşil fasulye üretiminin oldukça zor olması ve istenilen seviyeye ulaşmaması da çiftçileri mağdur ediyor. Genelde tezgâhlara günlük taze olarak getirdiğimiz yerli ürünler kısa sürede tükeniyor. Yerli mahsule olan bu ilgiden memnun kalıyoruz. Bunların yanı sıra yine yöremizden gelen kavun ve karpuz da en çok tüketilen meyveler arasında yer almaktadır. Şu an karpuzun kilogramı 50, kavun ise 75 kuruştan satılmaktadır. Ayrıca kavun ve karpuz mevsimin en çok tercih edilen ucuz meyveleri arasında yer almaktadır” dedi.

  Vatandaşlar ise, yerli mahsul ürünlerin hem fiyatından hem de lezzetinden dolayı memnun kaldıklarını ifade ettiler.(iha)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.