"Yeryüzü Doktorları" sığınmacıların yaralarını sarıyor

"Yeryüzü Doktorları" sığınmacıların yaralarını sarıyor
Türkiye'ye sığınan Suriyeli Kürtlerin tıbbi ihtiyaçları Yeryüzü Doktorları Derneği tarafından karşılanıyor

- Derneğin Suriye Projeleri Koordinatörü Feten:

- "Suruç'ta yaşayan sığınmacılara yönelik kalıcı sağlık hizmetleri sulabilmek amacıyla yeni projeler üretiyoruz"

ŞANLIURFA - Yeryüzü Doktorları Derneği, Suruç ilçesindeki geçici barınma merkezlerinde kalan Suriyeli Kürtlere gönüllü sağlık hizmeti veriyor.

Türk halkı, Kobani'deki (Ayn el Arap) çatışmalardan kaçarak Türkiye'ye sığınan Suriyeli Kürtlere de yardım elini uzatıyor. Sığınmacıların bir bölümünü geçici barınma merkezlerinde ağırlayan Türkiye, bu kişilerin tüm ihtiyaçlarını karşılıyor. Kamu kurumlarının yanı sıra sivil toplum kuruluşları da Suriyeli Kürtlere çeşitli yardımlarda bulunuyor. Yeryüzü Doktorları Derneği de Suruç'taki geçici barınma merkezindeki sığınmacılara sağlık hizmeti veriyor.Derneğin Suriye Projeleri Koordinatörü Yasir Feten, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Suruç'ta olayların başladığı gün gönüllülerden gelen yardımlarla bir tır ilacı bölgeye gönderdiklerini söyledi.

Sığınmacılar için geçici barınma merkezi oluşturulan Yatılı Bölge Okulu'nda (YİBO) bir eczane ve 3 doktorun görev yaptığını belirten Feten, şöyle devam etti: "Şuanda yaklaşık 5 bin kişinin kaldığı YİBO'da sığınmacılara sağlım hizmeti vermeye çalışıyoruz. Suruç'ta yaşayan sığınmacılara yönelik kalıcı sağlık hizmetleri sunabilmek amacıyla yeni projeler üretiyoruz. Bölgede kızamık ve çocuk felci aşılarını yaptık." Feten, sığınmacılarda genellikle hipertansiyon, diyabetin akut, alt ve üst solunum yolu enfeksiyonu, gastrit, kas ve eklem ağrıları ile kadın hastalıklarının görüldüğünü sözlerine ekledi.

Gönüllülerden Nurettin Fırat da engelli hastalara tekerlekli sandalye dağıttıklarını ifade etti. Dernek olarak 7 gün 24 saat hizmet verdiklerini dile getiren Fırat, "Tüm hastalarla yakından ilgileniyoruz ve ilaç ihtiyaçlarını karşıladık" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.