Yeşil biber çiftçinin yüzünü güldürüyor

Yeşil biber çiftçinin yüzünü güldürüyor
Batman'ın Gercüş ilçesine bağlı köylerdeki yeşil biber üretimi çiftçinin yüzünü güldürüyor.

BATMAN - Batman'ın Gercüş ilçesine bağlı köylerdeki yeşil biber üretimi çiftçinin yüzünü güldürüyor. Köylüler üretilen yeşil biberi bölgenin bir çok il ve ilçesinde satıyor.
Gercüş ilçesine bağlı Yassıca ve Akyar köylerinde üretilen yeşil biberin hasadına başlayan çiftçiler, bolluk ve bereketten memnun olduklarını ifade ediyor. Köyleri ziyaret ederek biber tarlalarını gezen Gercüş Ziraat Odası Başkanı Şefik Öner, yeşil biber hasadının çok olduğunu, yaklaşık günde 1 kamyon dolusu yeşil biber satıldığını belirtti. Öner, "Yöremizde ürettiğimiz yeşil biber Gercüş merkez Batman, Siirt, Mardin ve ilçelerinde sofralık olarak tüketilmek üzere burada kamyonlara yüklenerek satılıyor. Ektiğimiz yeşil biberleri, sulama suyumuzun soğukluğundan dolayı kabukların ince, içi ise etli olduğu için damağa tat veriyor. Satıldığı yerlerde büyük ilgi görüyor" dedi.
Köyde son 2 yıldır biber ekimine ağırlık verildiğini ifade eden Öner, yeşil biberin köylere ciddi bir katkı sağladığını, bölgenin ana üretimi olan ekinlere alternatif olmaya başladığını sözlerine ekledi.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.