Yeşil liste’den Bismil esnafına ziyaret

Yeşil liste’den Bismil esnafına ziyaret
Diyarbakır'da 14 Nisan'da yapılacak Ticaret ve Sanayi Odası seçimlerinde Yeşil Liste ile başkanlık yarışına girecek olan Mehmet Kaya, Bismil’de esnafları ziyaret ederek destek istedi.

Bismil Esnafından gördükleri ilgiden memnun kalan Yeşil Liste grubu üyeleri, ilçe sakinlerinin ve esnafının kendilerine sahiplenmesinin mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, “İnşallah bizde onlara layık olmaya gayret edeceğiz. Bizde onların içinden biriyiz ve onların sorunlarını sıkıntılarını bire bir yaşayanlar olarak çözümü noktasında en iyi çalışmayı bizler Yeşil Liste olarak yürüteceğiz” dedi.

BİSMİL’E ÖZEL BAĞIMSIZ BİR TİCARET ODASI

Esnaf ziyaretinde sonra Bismil haber gazetesini ziyaret eden Yeşil Liste üyelerini gazetemizin kurucusu Musa Çelebi karşıladı. Yeşil Liste heyeti adına konuşan Mehmet Kaya; “Bismil’le özel bağımsız bir ticaret odasını kurarak burada  Bismil esnafının Diyarbakır’a gitmeden işlerin burada bitirecekler. Bunun içinde sadece belge verme işlemi için değil, TSE kuruluşundan tutun sanayi ve Kosgeb girişimcilik kuruluşuna kadar içerinde barındıracak bağımsız bir Ticaret oda haline gelecek” dedi.

HİZMETLER BİSMİL’İN GELİŞMESİNİ TETİKLEYECEK

Bu hizmetle beraber Bismil’in gelişmesi konusunda birçok şeyin tetikleyeceğini söyleyen Kaya, “İlçede yapılacak olan tarıma dayalı OSB’nin oda olarak önce Diyarbakır ticaret sanayi odası öncülük edecek daha sonra Bismil şubesine teslim edilecek. OSB’nin kuruması için taahhütlerim arasında yer alıyor. Eğer seçimi kazanırsak OSB kurmak için Bismil ilçesine geleceğiz” dedi.

“BİSMİL’İ ÇOK ÖNEMSİYORUZ”

Diyarbakır ekonomisini Bismil belirlediğini söyleyen Kaya, 2 milyon hektara araziye sahip olan Bismil’deki tarım geliri Diyarbakır ticaretine yön vermektedir. Çünkü tarımda kazandığı para il merkezine yatırım yapıyor. Bu yüzden Bismil’i çok önemsiyoruz seçimi kazandıktan sonra yapacağımız projelerle ilçe ekonomisi daha da güçlenecek” dedi.

DTSO SEÇİM

Kaya, seçim ve oy sayılarıyla ilgili olarak da “Seçimde toplam 16 bin oy var. Faal 6 bin 500 kişi oy kullanabilir. 6 bin kişi ise TSO borcu nedeniyle askıda duruyor. Son iki yıl içerisinde 3 bin şirket kurulduğundan son iki yıllını tamamlamadığından dolayı oy kullanamayacaklar” diye konuştu.

HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.