Yeşil Listeden Yerel Medya Derneğine ziyaret

Yeşil Listeden Yerel Medya Derneğine ziyaret
Diyarbakır Yerel Medya Derneğini ziyaret eden ve DTSO seçimlerinde Yeşil Listeden aday olan Mehmet Kaya, yerel medyanın önemine vurgu yaptı.

Kaya, “Artık insanlar ulusal medyayı takip etmekten uzak durmaya başladılar. İnsanların bu ihtiyacını giderecek ve bunu yerini dolduracak en önemli aktör yerel medyadır” dedi.

Kentin tüm dinamiklerinin bir araya gelerek oluşturdukları Yeşil Liste, 14 Nisan'da yapılacak Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) seçimleri öncesinde destek ziyaretlerini sürdürüyor.

DTSO seçimlerinde Yeşil Listeden aday olan Mehmet Kaya, Celalettin Birtane ve grup üyeleri, Diyarbakır’da Yerel Gazete ve TV’leri bünyesinde barındıran Yerel Medya Derneği’ni ziyaret ederek çalışmaları hakkında fikir alışverişinde bulundular.

Dernek Başkanı Taner Özbay ve Dernek Yönetim Kurulu üyeleri ile bir araya gelen Kaya, burada açıklamalarda bulundu.

yesil-listeden-yerel-medya-dernegine-ziyaret.jpg

Seçimleri halinde Yerel Medyanın çok önemli bir yerde almasını sağlamak için ellerinden gelen tüm çabayı göstereceklerini belirten Kaya, “Diyarbakır’da yerel medya doğru ve akıcı adımlar atması halinde bunu fırsata çevirir. Ama sadece izlerseniz, kendinizi geliştirmezseniz ve bir yöntem oluşturmasanız bu tamamen sizin için tehdit olur ve yok olursunuz. Bence yerel medya yok olma ile daha güçlü olma noktasından, sosyal medyanın da bu açıdan çok önemli rol alıyor ve teknolojinin iyi kullanması gerekir. İlk bakışta belki, kağıt gazeteciliğinin bir yerde sona ermesine giden bir sürecinin içerisinde olmamız, merkezi yayın yapan TV ve medya kuruluşlarında siyasi baskı nedeniyle tek ses olması ve yerelin sessizleşmesi bir yerde medyanın sesinin tükenmesi anlamını taşımaktadır. Tam da bu nokta da o ikisi bir birine zıt bir çıkış yaratabilir. Artık insanlar ulusal medyayı takip etmekten uzak durmaya başladılar. Çünkü hem yerelin sorunu hem de gerçek anlamda bir tarafsızlık ilkesini kaybetmişler. Hal böyle olunca insanlar bir yerden haber takip etmek zorunda kalacaktır. İnsanların bu ihtiyacını giderecek ve bunu yerini dolduracak bir aktöre ihtiyaç var. Bence yerel medya bu anlamda çok önemli bir aktördür” dedi.

“Örgütlenmeniz çok çok önemlidir”

Yerel medyanın tek başına aktör olmasını ve bunu tek başına bir yayın kuruluşu bırakmak çok doğru ve sonuç alıcı olmayacağını ifade eden Kaya, “Bu anlamda örgütlenmeniz çok çok önemlidir. Yeterli mi! hayır yeterli değildir. Tamda burada Diyarbakır'ın yerelin diğer aktörlerine ihtiyaç var. Diyarbakır'ın güçlü sivil toplum kurumlarının bunun bilincine bakması lazım. Ticaret ve Sanayi Odası kendisini Türkiye’ye, Dünya’ya ve kentte yaşayan üyelere sesini duyurmak istiyor ise, bunun için kendisinin bir araç oluşturmasına gerek yok, en önemli araç siz yerel medya kurumlarınız. Sizlerin sivil toplum kurumlarına ve özellikle biz Ticaret ve Sanayi Odası ile birlikte bu süreci geliştirmemiz lazım. Bizler insanlara sesimizi duyurmak istediğimizde bunun ulaşım aracı siz yerel medya kurumlarısınız. Sizlerin Türkiye’ye ve Dünya’ya ulaşması için altyapının oluşturması bizlerin sorumluluğundadır. Sadece sizlere bırakır isek bu eksik kalır. Bizler Ticaret ve Sanayi Odası yönetimine seçildiğimizde, sizlerle birlikte bu süreci nasıl yürüteceğimiz konusunda fikrimizi ve desteğimizi sunarak bunun bir an önce ortak çalışmalarla hayata geçirmek için elimizden gelen tüm çabayı harcayacağız” dedi.

“Yerel medyanın güçlenmesi için çaba harcayacağız”

Bölgedeki sorunların doğru anlaşılması için sizlerle ortak çalışmamız çok önemli olduğunu belirten Kaya, “Biz kentte bulunan iş insanları ve sivil toplum kurumları olarak yerel medya kurumlarını çok önemsiyoruz ve sizlerle çalışacağız.

yesil-listeden-yerel-medya-dernegine-ziyaret3.jpg

Bizlerde destek olarak maddi, manevi ve fiziki koşulların oluşturulması için elimizden gelen tüm çabayı harcayıp gerçekleştireceğiz. Yerel medya ve kuruluşları güçlenir ise, uluslararası medya ile işbirliği yapmak zorunda kalacaktır. Diyarbakır’da yerel medya derneğinin kurulması bu kent için çok doğru ve yerinde bir karardır. Burada bunu da belirtmek isterim ki, bütün sivil toplum kurumları için geçerli bir husus var. Aramıza küçük sorunların ve kişiler çekişmeleri koymayalım. Çünkü hedeflediğimiz nokta büyük ve önemli bir noktadır. Sizlerin de bu konuyu bizlere gelerek karşılıklı görüşte bulunup bunu zorlamanız gerekir. Biz geri duramayız sizde sürekli bizleri ziyaret ettiğinizde bu işi zorlamak zorundasınız. Onun için bu derneğin kurulmasında emeği geçen sizleri tebrik ediyor, çalışmalarınızda sürekli yanınızda olacağımızı belirtmek isterim” diye konuştu.

Yeşil listenin çok farklı noktadan gelen çok sesli insanların oluşturduğu bir liste olduğunu ve bunun bu kent için çok önemli olduğunu belirten DTSO meclis üyesi ve Yeşil Liste grup adayı Celalettin Birtane ise, “Oluştuğumuz bu liste gelecekte siyasi partilere ve farklı noktalara bir modern olabilir. Yeşil liste olarak DTSO seçimlerini kazandığımızda ve bunu iyi bir şekilde başabilirsek aynı zamanda farklı düşünce ve anlayışta olan insanlar demek ki birşebiliniyormuş diye insanların zihinlerinde kalacaktır. Bu seçimde iş dünyası da sağduyulu ve aklını devreye sokarak en iyi birşekilde seçim yapacaktır” şeklinde konuştu.

Yapılan ziyaret toplu hatıra fotoğrafının çekilmesiyle son buldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.