Yeşil listeye eczacılardan tam destek

Yeşil listeye eczacılardan tam destek
DTSO seçimleri için çalışmalarını sürdüren Yeşil Liste başkan adayı Mehmet Kaya meslektaşları olan eczacılardan tam destek aldı.

Kendisi de eczacı olan ve uzun yıllar Diyarbakır Bölge Eczacılar Odasının başkanlığını da yapmış olan Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DSTO) Yeşil Liste Başkan adayı Mehmet Kaya’ya eczacı meslektaşlarından tam destek geldi. Meslektaşlarının yoğun ilgi ve teveccühüne Kaya, Başkan seçildiği takdirde gerçekleştirmeyi düşündüğü projelerle ilgili bilgi verdi. Kaya; “Ticaret ve Sanayi Odasının şehrin ekonomik ve sosyal yaşantısında en önemli rolü üstlenen bir yapılanmadır. Doğru bilgi akışı ve yönetim modeliyle iş insanlarının doğru alanlara, doğru yöntemlerle yönelmesini sağlayacağız. Eczacıların da eczacılık mesleklerinin dışında ticaret ve sanayiye yönelerek ya da ticaret ve sanayi odasının yetkili organlarında görev alarak Diyarbakır’a katkı sunabilecek potansiyele sahiptirler. Bu sayede ticaret ve sanayideki çeşitlilik ve verimliliği artacak, bu da genel olarak Diyarbakır’da ekonomik ve sosyal hayatın gelişimine olumlu katkı sağlayacaktır” dedi. Kentin ekonomik kalkınmasının yanı sıra sosyal, kültürel ve sağlık alanında da kalkınmasını şiar edinmiş olan ve bunu seçimler öncesinde Diyarbakır kamuoyu ile de paylaşan Mehmet Kaya; “Kentin ve bölgenin sorunlarına çözüm üretmek için kentin bütün dinamikleri ile birlikte çalışacağız. Bunun için de kentimizin en büyük ve en önemli sivil toplum kuruluşu olan Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası yönetimine aday olduk. Bu kente gönül veren, hak, hukuk, adalet ve eşitlikten yana olan bütün hemşerilerimizin destekleri ile bütün sorunlarımızın üstesinden gelebiliriz” dedi.

Seçimler önümüzdeki hafta

14 Nisan 2018 Cumartesi günü yapılacak olan “Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Meslek Komiteleri Seçimi” için Yeşil Liste ile Başkanlığa aday olan Mehmet Kaya, eczacı meslektaşlarıyla bir araya geldi.

Eczacıların sorunları konuşuldu

Eczacıların güncel sorunlarının da konuşulduğu toplantıda Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı seçildiği takdirde gerçekleştirmeyi düşündüğü projelerle ilgili bilgi veren Mehmet Kaya; “Ticaret ve Sanayi Odasının şehrin ekonomik ve sosyal yaşantısında en önemli rolü üstlenen bir yapılanmadır. Doğru bilgi akışı ve yönetim modeliyle iş insanlarının doğru alanlara, doğru yöntemlerle yönelmesini sağlayacağız. Eczacıların da eczacılık mesleklerinin dışında ticaret ve sanayiye yönelerek ya da ticaret ve sanayi odasının yetkili organlarında görev alarak Diyarbakır’a katkı sunabilecek potansiyele sahiptirler. Bu sayede ticaret ve sanayideki çeşitlilik ve verimliliği artacak, bu da genel olarak Diyarbakır’da ekonomik ve sosyal hayatın gelişimine olumlu katkı sağlayacaktır” dedi.

‘’Çözüm üretmek için kentin bütün dinamikleri ile birlikte çalışacağız”

Kentin ekonomik kalkınmasının yanı sıra sosyal, kültürel ve sağlık alanında da kalkınmasını şiar edinmiş olan ve bunu seçimler öncesinde Diyarbakır kamuoyu ile de paylaşan Mehmet Kaya; “Kentin ve bölgenin sorunlarına çözüm üretmek için kentin bütün dinamikleri ile birlikte çalışacağız. Diyarbakır sadece kent halkına hizmet etmekle yetinmeyen, bölgenin en eski ve en köklü Tıp Fakültesi ile yıllarca bölge halkına hizmet vermiş bir kenttir. Bugün de gerek üniversitesi, gerekse de kamu ve özel sektör hastaneleri ile Ortadoğu coğrafyasına hizmet verebilen bir kent haline geldi. Dolayısıyla sağlık sektörünün en önemli sacayaklarından biri olan Eczane hizmetlerinin de çeşitlenerek arttığının farkındayız. Bir yandan Sosyal Güvenlik Kurumu kapsamında verilen hizmetlerin getirdiği bürokrasi yükü, diğer yandan sade vatandaşın anında ve en doğru hizmeti verebilmenin yükümlülüğü ile karşı karşıya kalan Eczacı meslektaşlarımızın üzerindeki yoğun baskının farkındayız. Bu sorunlarımızı çözüme kavuşturmak için mutlak surette örgütlü hareket etmemiz gerektiğinin farkındayız. Bunu yaparken elbette ki meslek örgütümüz başta olmak üzere sağlık sektörünün bütün dinamikleri ile birlikte hareket etmemiz gerektiğinin de farkındayız. En ücra köşedeki eczacı meslektaşımızdan tutun, Sağlık bakanlığına kadar bütün kurum, kuruluş ve bireylerimizle ortak hareket edeceğiz. Bunun için de kentimizin en büyük ve en önemli sivil toplum kuruluşu olan Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası yönetimine aday olduk. Siz değerli meslektaşlarımız başta olmak üzere, bu kente gönül veren, hak, hukuk, adalet ve eşitlikten yana olan bütün hemşehrilerimizin destekleri ile bütün sorunlarımızın üstesinden gelebiliriz.”

HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.