Yetkileri alınan başkanlardan açıklama

Yetkileri alınan başkanlardan açıklama
Diyarbakır Valiliğine bağlı OHAL bürosu tarafından yetkileri kısıtlanan 12 İlçe Belediyesi, kısıtlama kararına tepki göstermek amacıyla basın açıklaması yapmak istedi. Kayapınar Belediyesinde yapılmak istenen basın açıklaması sırasında gerginlik yaşandı.

 

 

Diyarbakır’da DBP’li 12 belediyenin yetkilerinin kısıtlanması kararı üzerine, 12 belediye eşbaşkanının katılımıyla Kayapınar Belediyesi önünde basın açıklaması gerçekleştirildi. Yapılan açıklama öncesi belediye binası önünde güvenlik önlemi alan polisler, açıklamanın bahçe ve merdivenlerde yapılmasına izin vermedi. Bunun üzerine polisler ile belediye çalışanları arasında kısa süreli gerginlik yaşandı. Belediye başkanları daha sonra belediye binası içinde açıklama yaptı.

Belediye başkanları adına açıklama yapan Kayapınar Belediyesi Eşbaşkanı Mehmet Ali Aydın, hükümetin Türkiye toplumunu hayal kırıklığına uğrattığını ifade ederek, 15 Temmuz darbe girişimi ardından sivil siyasi darbe ile karşı karşıya kaldıklarını iddia etti.

‘AKP’Lİ 2 BELEDİYE LİSTEDE YOK

Kayyum atanan belediyelerin ‘karakola’ dönüştürüldüğünü ileri süren Aydın, “OHAL kapsamında Valilik genelgesi ile Diyarbakır’ın 12 ilçe belediyesinin tüm belediyecilik faaliyetlerinin yürütülmesi işlemlerinin ilçe kaymakamlıklarının onay şartına bağlanması, 2 AKP’li ilçe belediyesinin bunun dışında tutulması, partizanlığın ve demokrasi dışılığın ibret verici bir uygulamasına tanıklık etmemizi sağlamıştır. Bu uygulamalar Avrupa Yerel Yönetimler Özerklik Şartı ve Uluslararası Demokratik Yerel Yönetimler Standartlarına aykırıdır. Demokrasinin rafa kaldırıldığı bu anti demokratik uygulamalar elbette ki halkımızın vicdanında mahkûm olacaktır. Bizler halkın seçmiş olduğu seçilmişler ve siyasetçiler olarak bu anti demokratik düzenlemelere karşı hukuki ve siyasi mücadelemiz sonuna kadar sürdürmekte kararlıyız. Hükümet OHAL sürecini sona erdirmeli ve çözüm sürecine acilen dönülmelidir. İç barışı sağlayacak yasal ve anayasal düzenlemelerin hayata geçirilmesi gerekir” dedi.

Açıklama ardından polis belediye binasından ayrıldı.  (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.