Yıldırım: Hainler bayraklarını, vatanı 1 dolara sattı

Yıldırım: Hainler bayraklarını, vatanı 1 dolara sattı
Yıldırım: Hainler bayraklarını, vatanı 1 dolara sattı

 

15 Temmuz anma etkinliğinde konuşan Başbakan Binali Yıldırım, "FETÖ'cü hainler 1 dolara üniformalarını, ruhlarını inançlarını, göğüslerindeki bayrağı ve milleti sattılar" dedi.

Başbakan Yıldırım, OHAL İnceleme Komisyonu'nun 17 Temmuz'dan itibaren çalışmaya başlayacağını da açıkladı.

Başbakan Binali Yıldırım,  Siyaset, Ekonomi ve Toplum Araştırmaları Vakfında (SETA)  düzenlenen Uluslararası 15 Temmuz Sempozyumu'nun açılışına katıldı. Burada yaptığı konuşmada "Darbe görünümlü işgal girişimi milli destana dönüştü" diyen Yıldırım, "FETÖ'cü hainler 1 dolara inançlarını, milletini, vatanı, ruhlarını, üniformalarını sattılar " ifadesini kullandı.  "Bu ülkede darbe girşimi görmemiş insan yok" diyen Başbakan Binali Yıldırım'ın konuşmasından satır başları şöyle:

Umut ediyorum ki 15 Temmuz 2016'dan sonra dünyaya  gelen yavrularımız bir daha böyle acı olaylar yaşamasın. Nasıl terör örgütlerinin  iyisi kötüsü yoksa darbenin de iyisi kötüsü olmaz. Ama Türkiye bu toprakların  şimdiye kadar gördüğü  en vahşi, en hain darbe girişimiyle karşılaştı 15  Temmuz'da. Şehitlerimizi anma etkinlikleri 81 ilde 16 Temmuz sabahına kadar sürecek. Hainler bir dolara üniformalarına, inançlarını, bayraklarını sattılar. O gece Anadolu'nun her köşesinde meydanlara inen yalnız millet olma şuurunu ortaya koymadı. O milyonlar ülkesiyle kurduğu aidiyetin boyutunu cümle aleme gösterdi.

Art arda bombalar yağarken, alçak uçuşlarla, sonic patlamalarla şehirdeki binaların camları aşağı inerken milletin korkacağını hesap ettiler ama çok yanıldılar. Birbirlerini o güne kadar tanımamış insanlar ölümüne kardeş oldu. O gece milletimiz Türk milletinin gücünü tüm dünyaya bir kez daha gösterdiği gündür.Şunu dünya alem bilsin, ihanetlerinin bedelini ödemeyen tek bir FETÖ'cü kalmayana kadar bu mücadele devam edecek. Hiçbir devlet kendisine sadakat göstermeyenlerle çalışmaz. Bu genel kural. Almanya birleştiğinde 500 bin devlet çalışanı kapının önüne koydu. Kendi içinde hainler olduğunu bile bile nasıl ülkeyi yöneteceksiniz?

KİMSE MERAK ETMESİN...

Kimse merak etmesin, buradan açıkça söylüyorum. Bu  hainler hak ettikleri cezayı hukuk içerisinde alacaklar. Bunların pişkin, pişkin  arsızca masum rolü oynamalarından hiç ama hiç kimse etkilenmesin. Milletimizin,  özellikle de şehit yakınlarımızın ve gazilerimizin gönlü ferah olsun. Meclis'i  bombalayan, Özel Harekatı bombalayıp 53 şehidimizi verdiğimiz o manzarayı  yaşatan... 'Biz bir şeyden haberdar değildik, teröristlerle savaşıyoruz  zannettik' yalanları, saçmalıkları kendilerini kurtaramayacak.Mahkemelerde yapmaya çalıştıkları 'Adil yargılama hakkımız verilmedi' gibi bir tezgahla uluslararası mahkemelere gitmek. Mağdurlara tavsiyem şudur, sabredin. Hangi tiyatroyu yaparlarsa yapsınlar bu yaptıklarının karşılığını görecekler. Hukuk içinde hak ettikleri cezayı en ağır şekilde alacaklar. Onların elinden bu itirazları almamız lazım. Kararlılıkla bu davaların seyrini izlememiz lazım.

SADECE İKİ DÖNEM MÜCADELE EDİLDİ...

Sadece FETÖ ile değil, 3 terör örgütü ile mücadele eden bir ülkeyiz. FETÖ mensubu olduğu belirlenenler kamu ile ilişiği kesildi. TSK'nın her kademesine sızmış terör elemanları büyük ölçüde tasfiye edildi. Örgütle çalışan STK'lar, yayın organları kapatıldı. Bu kararlı mücadele devam edecek.Türk siyasi tarihine, bu örgütün ortaya çıktığı  1966'dan beri bakın, bu örgütle mücadele eden iki dönem vardır; birisi rahmetli  Erbakan'dır, diğeri de AK Parti iktidarı, Recep Tayyip Erdoğan'dır. Onun  dışındaki siyasi liderler, hep örgütle iyi geçinmişlerdir.

Ana muhalefetin, adalet adı altında FETÖ'cüleri  masum gösterme çabalarına bugünlerde milletçe şahit oluyoruz. 15 Temmuz'u  kontrollü darbe diye niteleyenler baktı ki tutmadı, tornistan yaptı, şimdi 20  Temmuz darbesi diye bir şey icat etti. Bu akıl tutulmasıdır.

"OHAL KOMİSYONU 17 TEMMUZ'DA BAŞLIYOR"

OHAL dolayısıyla memuriyetten çıkarılanlarla  ilgili yaptığımız yeni bir düzenlemeyle itiraz yolunu açtık. Yani normal  şartlarda OHAL'le memuriyetine son verilenler, yargıya gidemiyorlar ancak  yaptığımız yeni bir düzenlemeyle, 685 sayılı KHK ile Olağanüstü Hal İşlemleri  İnceleme Komisyonu kurduk. Şimdi bu komisyon, 17 Temmuz itibarıyla çalışmalarına  başlıyor. Hazırlıkları bitti, dosya kabul etmeye başlayacak ve bu dosyaları  inceleyip karara bağlayacak.(Kaynak:Milliyet)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.