Yıldırım: Ne yazık ki geç kalınmış bir hareket

Yıldırım: Ne yazık ki geç kalınmış bir hareket
Partisinin Tuzla İlçe kongresinde konuşan Başbakan Binali Yıldırım ABD, Fransa ve İngiltere'nin Suriye'ye saldırısını ilişkin konuştu.

ABD, Fransa ve İngiltere'nin Suriye'ye saldırısını değerlendiren Başbakan Yıldırım, "Kimyasal silah kullandı diye Batı birden bire masumları hatırlayıverdi. Ne yazıktır ki geç kalmış bir harekettir" dedi.

‘Suriye rejimi terörle, silahla 7 yıldır aynı şeyi yapıyor’

Tuzla İlçe Kongresinde konuşan Yıldırım şunları söyledi: “Suriye’de günahsız insanlar katledildi. Suriye rejimi terörle, silahla 7 yıldır aynı şeyi yapıyor. Kimyasal silah kullandı diye Batı birden bire masumları hatırlayıverdi. Bu zamana kadar kıllarını kıpırdatmayanların kimyasal silahtan sonra harekete geçmeleri ne yazıktır ki geç kalmış bir harekettir. Yinede alçak katillere verilmiş bir cevaptır. Olumlu bir adım olarak görüyoruz.

‘Enflasyon yükselse zil takıp oynayacaklar’

Bunun bölgesel, küresel ve ekonomik sonuçları oldu. Mesela İran parası yüzde 48 değer kaybetti. Rusya parası yüzde 13 değer kaybetti. Bizde de bazı dalgalanmalar oldu, yüzde 1 yüzde 2 seviyesinde. Bunu fırsat bilenler ekonomik kriz geliyor diye başladılar. Sanki ülke krize giderse sadece AK Parti taraftarları etkilenecek. Böyle sığ bir muhalefet anlayışının faydası olmayacağını bir kez daha gördük. Enflasyon yükselse zil takıp oynayacaklar. Türkiye konularına hakimdir. Merkez Bankası da, hükümetimiz de önlemleri almaktadır. Biz böyle engelleri çok gördük. Ekonomik göstergelerimiz bu yaşananları doğrulamıyor. Türkiye 2017’de yüzde 7.4 büyüdü. G-20 ülkeleri arasında en büyük büyümeyi Türkiye gösterdi.

’28 Şubat bin yıl devam edecek’ dediklerini bu millet unutmadı

28 Şubat darbesinin mimarları, bugün ortaya çıkmış, ‘Biz bir şey yapmadık, biz darbe filan yapmadık, biz uslu uslu durduk, biz suçsusuz’ diyorlar ama bu millet unutmadı. ’28 Şubat bin yıl devam edecek’ dediklerini bu millet unutmadı. Zaman değişti, vakit geldi, şimdi hesabını yargıda veriyorlar.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.