Yılın son ayında da 243 gözaltı, 31 tutuklama

Yılın son ayında da 243 gözaltı, 31 tutuklama
"Demokratik çözüm" süreci bir yılını geride bırakırken, , yılın son ayı olan Aralık ayı boyunca Kürtlere yönelik operasyonlar devam etti.

Haber Merkezi- "Demokratik çözüm" süreci bir yılını geride bırakırken, , yılın son ayı olan Aralık ayı boyunca Kürtlere yönelik operasyonlar devam etti. Son bir ayda "örgüt" bağlantısı kurularak gerçekleştirilen operasyonlarda 243 kişi gözaltına alınırken, bunlardan 31'i çeşitli gerekçelerle tutuklandı. 

PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın öncülüğünde başlatılan "Demokratik çözüm" süreci bir yılını geride bıraktı. Sürecin olumlu yürütülebilmesi için Kürt hareketi nezdinde atılan somut adımlara rağmen, sorunun çözümü konusunda devletin süreci sadece izlemekle yetinmesi eleştiri konusu oldu. Birçok kez Öcalan'ın ifade ettiği "Paralel devlet" uyarısını görmezden gelen hükümet, son bir ay içerisinde Yüksekova'da 3 sivil yurttaşın katledilmesi, Öcalan'ın uyarılarını da doğrulamış oldu. Yüksekova katliamıyla birlikte, Aralık ayı boyunca Kürt sorununun çözümü yerine, operasyon, gözaltı ve tutuklamalarla kendini bölgede hissettirmeye çalışan AKP hükümetine karşı, bölgede tepki oluştu.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.