Yılmaz: Artık vesayetçi sistem yok!

Yılmaz: Artık vesayetçi sistem yok!
Memleketi Bingöl’de Cumhurbaşkanlığı seçimlerine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, geçmişte yaşanan seçimlerde krizlerin yaşandığına dikkat çekerek, “Bir takım vesayetçi sistem devreye girdi.

 Hep ülkemiz bunun bedellerini ödemek zorunda kaldı. Sosyal ve siyasal olarak bedenler ödemek zorunda kaldık ama bu kez çok şükür öyle bir sorumuz yok. 3 tane aday var, seçime gidiliyor ve halkımız tercihini sandıklarda ortaya koyacak” dedi.

 

BİNGÖL - Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, memleketi Bingöl’de, Ankara Büyükşehir Belediyesi İlköğretim Okulu’nun bahçesinde kurulan iftar çadırında vatandaşlarla bir araya geldi. İftar sonrası açıklamalarda bulunan Bakan Yılmaz, Cumhurbaşkanlığı seçimlerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.  

Bakan Yılmaz, 10 Ağustos’ta yapılacak seçimlerin öncekilerden farklı olacağını söyledi. İlk defa halkın doğrudan seçimiyle Cumhurbaşkanının tayin edileceğini hatırlatan Bakan Yılmaz, “Bu yönüyle çok önemli. Uzun yıllardır çekirdekten yetişen diyelim her kademeyi yaşayan Sayın Başbakanımız, il başkanlığı, belediye başkanlığı, başbakanlık birçok alanda milletimize hizmet etmiş olan Sayın Başbakanımız 12. Cumhurbaşkanı adayımız. Hep milletle bugünlere gelmiş bir insan. Bugünden sonrada inşallah milletin doğrudan seçtiği bir Cumhurbaşkanı olarak biz inanıyoruz ki milletimize, ülkemize hizmet etmeye devam edecek. Bu seçimin halkın doğrudan seçimiyle olması son derece önemli” dedi.

“Eski seçimler ülkeyi krize sokuyordu”

Geçmişte Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde krizlerin yaşandığını ifade eden Yılmaz, “Bir takım vesayetçi sistem devreye girdi. Hep ülkemiz bunun bedellerini ödemek zorunda kaldı. Sosyal ve siyasal olarak bedenler ödemek zorunda kaldık ama bu kez çok şükür öyle bir sorumuz yok. 3 tane aday var, seçime gidiliyor ve halkımız tercihini sandıklarda ortaya koyacak” dedi. (iha)

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.