Yine çocukların önünde kestiler!

Yine çocukların önünde kestiler!
Kurban bayramının ikinci gününde izinsiz kurulan hayvan kesim yerinde, uzmanların daha önceki uyarılarına rağmen küçük yaştaki çocukların gözleri önünde kurban kesildiği gözlendi.

 

Diyarbakır Merkez Yenişehir ilçesinde izinsiz kurulan hayvan satış ve kesim yerleri, çevre kirliğine neden olmasıyla birlikte hijyenik olmayan bir ortamda kurban kesimi çocukların gözleri önünde yapılması dikkat çekti. Yenişehir ilçesine bağlı Şehitlik semtindeki caddenin kaldırımlarında hayvan kesimi yapanlara belediyeler tarafından para cezası verilmesine rağmen, uyarıların dikkate alınmadığı görüldü. Uzmanların, hayvan kesiminin küçük yaştaki çocuklarının önünde kesilmemesi gerektiğini belirtmelerine aldırış etmeyen hayvan satıcıları ve kasaplar, kaldırımda kurbanları yine çocukların gözü önünde kesti.

Beledinin tüm uyarılarına, satış ve kesim yeri belirlemesine rağmen rağmen hayvanları kendi belirledikleri yerlerde kurbanlık satışı ve kesimi yapan satıcı ve alıcılar, şikayetlerini de dile getirdi. Geçen yıllara göre satışlarda ciddi bir düşüşün yaşandığını anlatan satıcılar, vatandaşların kurbanlık alacak güçlerinin olmadığını söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.