YOKSUL ÇOCUKLARA ÇİM HOKEYİ EĞİTİMİ

YOKSUL ÇOCUKLARA ÇİM HOKEYİ EĞİTİMİ
YOKSUL ÇOCUKLARA ÇİM HOKEYİ EĞİTİMİ

Yorsam’ın kurduğu spor kulübü aracılığı ile Diyarbakır’ın yoksul semtlerindeki çocuklar keşfedilerek çim hokeyi eğitimi veriliyor. Kulüp Başkanı Türkan Deveci Gürler,”Bu çocuklardan oluşan takımla bu sezon 3.Lig’e gireceğiz” dedi.

Mağdur Aile Çocuklarına Spor

Merkezi Diyarbakır’da bulunan Yeni Ortadoğu Stratejik Araştırmalar Merkezi (Yorsam), toplumsal araştırma çalışmalarından sonra sporda da faaliyet göstermeye başladı. Merkezin bünyesinde kurulan spor kulübü aracılığı ile Diyarbakır’ın dar gelirli ve yoksul ailelerinin yaşadığı semtlerdeki çocuklar kulübe kazandırılarak çim hokeyi eğitimi veriliyor. Çim hokeyi antrenörü Emrah Yaylık yönetimindeki bir teknik heyet tarafından yürütülen arama ve tarama çalışmalarında şu ana kadar terör mağduru olan 20’ye yakın çocuğun bu şekilde tespit edilerek kulübe kazandırıldığı kaydedildi.

 

‘Kısa Sürede İlgi Görmeye Başladı’

Yorsam Genel Koordinatörü ve spor kulübünün başkanı Türkan Deveci Gürler,bir süre önce başlattıkları faaliyetlerin büyük ilgi görmeye başladığını söyledi. Gürler,”Kulübümüzde antrenörlük yapan arkadaşlar uzun yıllardır çim hokeyine hizmet eden arkadaşlardır. Dolayısıyla bu alanda zaten gerekli bilgi ve birikime sahipler. Çim hokeyi zengin bir spor olarak biliniyor ama aslında öyle değil. Herkesin yapabileceği bir spor. Bunu bu çalışmalarla ortaya koyduk. Yoksul ve dar gelirli ailelerin çocuklarına ulaşarak spora kazandırıyoruz. Bu şekilde bir çok sporcumuz oldu.Bu şekilde insanlarımızı ne kadar sokaklardan kurtarıp spora kazandırabilirsek o derece mutlu olacağız” dedi.

 

‘İş Çevrelerinden Destek Bekliyoruz’

Şu an için kendi imkanlarıyla bu işi yaptıklarını kaydeden Gürler,iş çevrelerinden de destek beklediklerini ifade etti. Gürler,”Kulübümüz çok yeni bir kulüp. Öncelikli hedefimiz bu sezon çim hokeyinde 3.Lig’e katılmak olacaktır. Bunun için takımımız hazır ve çalışmalarına devam ediyor. Kendi maddi imkanlarımızla bu işi yapıyoruz. Tabi iş çevreleri bize sponsor olursa bundan mutluluk duyarız. Emin olun bu çocuklara bu halka hizmet etmek kutsal bir vazifedir.Yoksul ve dar gelirli çocukların geleceğini kurtarmak kadar güzel bir şey olamaz” diye konuştu.

 

‘Kötü Alışkanlıklardan Korumak İstiyoruz’

Antrenör Emrah Yaylık ise çalışmalara 40’a yakın çocuğun katıldığını söyledi. İki temel hedefleri olduğunun altını çizen Yaylık,”Birincisi bu çocukları kötü alışkanlıklardan koruyarak spora kazandırmak.İkincisi ve en önemlisi okul okuyarak geleceklerini kurtarmalarını sağlamak. Çalışmaları yürüten antrenörlerimiz de aynı zamanda BESYO’da okuyan arkadaşlarımızdır. Bizlere bu imkanları tanıyan Yorsam’a ve Türkan hocaya teşekkür ediyoruz” dedi.

 

Haber :Saffet Azbay

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.