Yolsuzluk Raporu'nda Türkiye 53. sıra

Yolsuzluk Raporu'nda Türkiye 53. sıra
Uluslararası Şeffaflık Örgütü tarafından hazırlanan 2013 Dünya Yolsuzluk Raporu yayımlandı. Raporda, Türkiye 177 ülke arasında 53'üncü sırada yer aldı

Uluslararası Şeffaflık Örgütü, dünya yolsuzluk raporunu yayılandı. 177 ülkenin bulunduğu listede Türkiye de yer alıyor. Rapora göre, yolsuzluğun en az görüldüğü ülkeler Danimarka, Yeni Zelanda ve Finlandiya. Yolsuzluğun en yaygın olduğu ülkeler ise sırasıyla Somali, Kuzey Kore ve Afganistan. Türkiye, 177 ülkenin bulunduğu listede 53'üncü sırada yer aldı. 2012'de 49 puanı olan Türkiye'nin bu seneki raporda puanı 50'ye çıkarken, geçen yıl 17'inci sırada olan İngiltere 2 puan artışla 14'üncü sıraya yükseldi. Kendi puanın da değişiklik yaşamayan Rusya da diğer ülkelerin gerilemesi sonucu 127'inci sıraya yükseldi.


Listede bulunan Japonya, ABD ve Fransa ise, 2012'de aldığı puanı ne azaltmış ne de yükseltmiş. Örgütün, 2012 yılında yayınladığı rapora göre, en dikkat çeken veriye sahip ülke İspanya. Çünkü 6 puan düşüşle 40'ıncı sıraya gerilemiş bulunuyor. Büyük bir gerileme görülen bir başka ülke de 2012 raporunda yolsuzluk puanı 21 olan Libya. Yeni raporda puanı 15 ile 172'inci sırada yer aldı. Gerileyen diğer ülkeler arasında Gambiya ve Mali de yer alıyor.

 (DİHA) -

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.