Yöresel kıyafet satışlarında düşüş

Yöresel kıyafet satışlarında düşüş
Yöresel kıyafet satışlarında düşüş

 

 

Diyarbakır Valiliğinin Nevruz kutlamalarına izin vermesiyle yöresel kıyafet satan mağzalarda bir hareketlilik yaşanıyor.  Ancak önceki yıllara oranla yöresel kıyafet satışlarında ciddi bir düşüş var.

 

Diyarbakır’da Nevruz bayramına izin verilmesiyle bölgenin en büyük yöresel kıyafet satışı yapan mağazasında kıyafetlere ilgi arttı. Yurt içi ve yurt dışından çok sayıda vatandaşın Nevruz’a gelmesi beklenirken, bölgenin en büyük yöresel kıyafet satan mağazası, siparişler için geceli gündüzlü çalışıyor. Ancak satışlarda önceki yıllara oranla ciddi bir düşüş var.

 

Diyarbakır'da, yaklaşık 10 yıldır yöresel kıyafet satıcılığı yapan Mehmet Kaymak, temel amaçlarının Mezopotamya bölgesinin kıyafetlerini halka sunmak olduğunu söyledi. Kaymak, "Dünyanın her tarafından 21 Mart için Diyarbakır’a insanlar akın ediyor. Önemli ölçüde satış yapıp sipariş aldık. Ancak bu yılkı Nevruz kutlamalarının yapılıp yapılmayacağı belirsizliği nedeniyle satışlar önceki yıllara göre daha az oldu. Ama biz tüm hazırlıklarımızı yaptık. Kıyafetlerimize hem yurt içinden hem yurt dışından talep var. Nevruz’un barışa vesile olmasını diliyoruz” dedi.

Kıyafetlerin çoğunu daha önceden hazırladıklarını anlatan Kaymak, "Geçen yıllarla oranla kıyafet satışlarda bir düşüş var. Ama daha Nevruz’a iki gün var. Bu iki günde ciddi bir hareketlilik bekliyoruz. Her yaşa uygun kıyafetler bulunmaktadır. Kimileri eşi, çocuğu veya arkadaşı için kıyafet beğeniyor. Bay ve bayan reyonları ayrı oluşturduk” diye konuştu.

Dilek AKIN-ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.