YPG Til Koçer kentini tamamen kurtardı

YPG Til Koçer kentini tamamen kurtardı
YPG güçleri Batı Kürdistan'ın Irak ile olan sınırı üzerindeki Til Koçer kentini şiddetli çatışmaların ardından El Kaideli güçlerin elinden aldı.

YPG güçlerinin Musul ile sınırı olan Til Koçer bölgesinde, 23 Ekim günü başlattığı "Tirbespiyê ve Çilaxa Şehitleri Devrimci Operasyonları" sonucunda bu gece kentin denetimin tamamen ele geçirdi.

El Kaide bağlantılı Irak-Şam İslam Devleti'ne (IŞİD) bağlı silahlı gruplarla yaşanan şiddetli çatışmalar bu sabah saat 05.00'a kadar sürdü.  Silahlı gruplar kentten çıkarılırken, alınan bilgilere göre YPG güçleri beş tank, çeşitli türlerdeki füzeler, katyuşa füzeleri, çok sayıda silah ve cephane ele geçirdi.  YPG'nin çatışmalara ilişkin açıklama yapması bekleniyor.

"Devrimci operasyonlar" kapsamında 23 Ekim'den bu yana Til Koçer bölgesinde 7 köy ve üç mezra ile silahlı gruplara ait çok sayıda üs ele geçirildi. 24-25 Ekim gecesi düzenlenen üç operasyonda 2 köy, üs olarak kullanılan bir fabrika ve stratejik bir öneme sahip olan Til Koçer Sınır Kapısı (Alyarubia) kurtarıldı.

PYD Eşbaşkanı Salih Müslim, Cumartesi günü Stêrk TV'de katıldığı bir haber programında YPG'nin Til Koçer'de El Kaideli gruplar karşısındaki zaferi için  "Bu tüm Kürdistan'ın zaferidir" dedi.

Til Koçer'de yaşananları hem siyasi anlamda hem de genel olarak Batı Kürdistan'daki ekonomik durum açısından değişimlere yol açacağına işaret eden Müslim, tüm Batı Kürdistan'ı ambargo altında tutma çabalarına karşı yeni bir alternatif oluştuğunu kaydetti.

Daha önce Bağdat'ta gerçekleştirdiği temaslara dikkat çekerek, Kürtlere karşı herhangi bir düşmanlık görmediklerinin altını çizen Müslim, Til Koçer Sınır Kapısı'nın ticaret için ve ambargoya karşı "bir alternatif" olduğunu belirtti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.