YPG’lilerin yakınlarından yetkililere çağrı: Bu zulme son verin

YPG’lilerin yakınlarından yetkililere çağrı: Bu zulme son verin
Suriye'nin Rojava bölgesinde IŞİD ile girdikleri çatışmalarda yaşamını yitiren 13 YPG'linin cenazelerinin 8 gündür Habur Sınır Kapısı'nda bekletilmesinin gerginliği sürüyor.

 Milletvekilleri, cenaze yakınlarıyla birlikte sınır kapısında cenazeleri almak için nöbet tutmaya devam ediyor. Cenazeleri almak için Cumhuriyet Savcılığı'na başvuran ailelere, cenazelerin sınırdan geçirilmesi sorumluluğunun İçişleri Bakanlığı'nda olduğu, cenazeler sınırdan içeri girdikten sonra otopsi işlemini savcılığın yapabileceği söylendi.

Günlerdir 50 derecenin altındaki sıcaklıkta çocuklarının cenazelerini almak için sınır kapısında bekleyen YPG’lilerin yakınları, yetkililere seslenerek, “Hangi İslam ülkesinde görülmüş ki, cenazeye bu kadar zorluk çıkartılmış. Bu sıcaklıkta bizler dahi dayanamazken, o cesetlere bu kadar işkence etmenin ne gereği var. Artık cenazeler üzerinden hesap yapılmasın. Bu çocuklar sizin de sınırlarınıza göz koyan çetelere karşı savaştı ve yaşamını yitirdi. Artık bu zulme son verin ve cenazelerimizi verin” denildi.

Ağıtlar yakan ailelerin bekleyişi sürüyor.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.