YPJ’lilerden 1 Kasım çağrısı

YPJ’lilerden 1 Kasım çağrısı
Nobel Barış Ödülü sahiplerinin de aralarında bulunduğu binlerce tanınmış kişinin imzasıyla ilan edilen “1 Kasım Dünya KobanêGünü”ne bir çağrı da Kobanê’de direnen YPJ’li savaşçılardan geldi.

 

KOBANÊ –  YPJ'li Evrim, "Bizler buradayız ve ayaktayız, sizler de ayağa kalkın ve direnin" çağrısı yaparken, YPJ'li Gerilla ise, "Bütün insanlığa sesleniyorum: Herkes Kobanê için ayağa kalkmalı" dedi. 

IŞİD çetelerine karşı verilen direnişe destek vermek üzere aralarında Nobel Barış Ödülü sahipleri ve filozoflarının da bulunduğu binlerce kişinin çağrısı ile "Dünya Kobanê Günü" olarak ilan edilen 1 Kasım’a bir gün kala bir çağrı da YPJ savaşçılarından geldi. Rojava'nınKobanêKantonu'na yönelik Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) çetelerinin 15 Eylül’de başlattığı saldırılara karşı direnen YPJ savaşçıları, 1 Kasım Kobanê Günü'nde herkesin alanlara çıkarak Kobanê'ye destek vermesini istedi. IŞİD çetecilerinin insanlığa karşı savaş açtığını kaydeden YPJ savaşçısı Evrim, herkesin IŞİD çetelerine karşı mücadele etmesi gerektiğini kaydetti. YPJ'li Evrim, "Bütün Kürdistan halkının ayağa kalkarak direnmesi için çağrıda bulunuyorum. Herkes DAİŞ'e karşı ayağa kalmalı. Çünkü DAİŞ insanlığa karşı bir savaş yürütüyor. Bunları ortadan kaldırmamız lazım. Bizler buradayız ve ayaktayız, sizler de ayağa kalkın ve direnin" şeklinde çağrıda bulundu. YPJ savaşçı Awaz, kendilerinin mevzilerde direndiğini, "Ben insanım" diyen herkesin de bulunduğu yerlerde direnmesi gerektiğini belirterek, "Bizler burada direniyoruz. Herkesin de bu direnişe destek vermesi gerekir. 1 Kasım'da herkesin alanlara çıkarak Kobanê'yi desteklemesini istiyoruz" dedi. 

 

ypj-2.jpg

'Artık yeter demeliyiz'

"Herkes Kobanê için ayağa kalkmalı" diyen YPJ savaşçısı Gerilla, şunları dile getirdi: "Bir YPJ savaşçısı olarak bütün insanlığa sesleniyorum: Herkes Kobanê için ayağa kalkmalı. Bu çeteleri buradan temizlememiz gerekiyor. Bugüne kadar Kobanê için yaptıkları her şey için teşekkür ediyoruz. Ama daha fazlasını yapmamız gerekiyor. Dünyanın her yerinde insanların Kobanê için ayağa kalmasını istiyoruz. Çünkü burada insanlığa savaş açmış bir çete örgütüne karşı savaşıyoruz." Kobanê'ye destek çağrısında bulunan bir diğer YPJ'li savaşçı Serhildan da, "Burada bizler YPG ve YPJ olarak direniyoruz. Başta Kobanê halkı olmak üzere herkesin bize destek sunmasını istiyoruz" dedi. Herkesin çetelere karşı kendileriyle el ele vererek mücadele etmesi gerektiğini söyleyen YPJ'liGulbahar ise, "Herkesin bizimle el ele vererek bu çetelere karşı mücadele etmesini istiyoruz. Bu düşmana karşı bir olmalıyız ve mücadele etmeliyiz. Bu çetelerin yaptıklarına karşı 'artık yeter' demeliyiz" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.