YPS, Nusaybin’deki güçlerini geri çektiğini açıkladı

YPS, Nusaybin’deki güçlerini geri çektiğini açıkladı
YPS, 14 Mart’tan bu yana sokağa çıkma yasağının sürdüğü Nusaybin’deki silahlı güçlerini 25 Mayıs itibariyle çektiğini duyurdu.

 Açıklamada, kentte hiçbir silahlı gücün kalmadığı belirtildi, “Bu saatten itibaren devlet güçlerinin Nusaybin’de sıkacağı her mermi, silahsız-sivil insanlara sıkılmış olacaktır” denildi.

Mardin’in Nusaybin ilçesinde sokağa çıkma yasağı 2 ayı aşkın süredir devam ederken, kentte savaşan Sivil Savunma Birlikleri (YPS), ilçedeki silahlı güçlerini geri çektiğini açıkladı.

YPS Genel Koordinasyonu tarafından yapılan açıklamada 25 Mayıs itibariyle tüm güçlerin kentten çekildiği bildirildi.

Kentte şu anda herhangi silahlı bir gücün kalmadığının belirtildiği açıklamada, “25 Mayıs günü itibarıyla Nusaybin şehrinden başarılı bir biçimde geri çekilmeyi sağlayarak ulaşması gereken üslerine ulaşmışlardır” denildi.

Açıklamada, “Bu saatten itibaren Türk devlet güçlerinin Nusaybin’de sıkacağı her mermi, silahsız-sivil insanlara sıkılmış olacaktır. Çünkü alanda silahlı hiçbir kimse kalmamış bulunmaktadır” ifadesi kullanıldı.

Tunç Mahallesi’nde aralarında çocuklar ve annelerin de olduğu sivillerin bulunduğunun belirtildiği YPS açıklamasında, Cizre’deki sivil ölümler anımsatılarak, “Onlarla birlikte yerel ve sivil gençlerden bazı yaralılar da bulunmaktadır. Silahsız olarak bulunan bu insanların yaşamı şu anda tehlike altındadır. Tüm insan hakları kuruluşlarının, tüm demokrasi güçlerinin, sivil-silahsız olarak Alika (Tunç) Mahallesi’nde bulunan bu insanların yaşam hakkının korunması için devreye girmeleri bir insanlık görevi olarak gündeme girmiştir” denildi.(diha)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.