Yüksek: Bu yüzyıl Kürt halkının yüzyılı olacaktır

Yüksek: Bu yüzyıl Kürt halkının yüzyılı olacaktır
DBP Eş Genel Başkanı Kamuran Yüksek, içerisinde bulundukları tarihi dönemde halkın mücadele etmekten başka yolu olmadığını vurguladı.

 

DİYARBAKIR -  Böylesi bir tarihi mücadeleden geri adım atmanın tarihsel bir ihanet sayılacağını kaydeden Yüksek, "Geçen yüzyılda başaramadık ama bu yüzyılda başaracağız. Bunun bedeli ne olursa olsun bundan vazgeçmeyeceğiz ve bırakmayacağız. Bu yüzyıl Kürt halkının yüzyılı olacaktır" dedi.

DBP Eş Genel Başkanı Kamuran Yüksek, partilerinin Diyarbakır'da düzenlediği Demokratik Yerel Yönetimler Birliği Ara Dönem Toplantısı'na katıldı. Tüm belediye eşbaşkanlarının yanı sıra DBP ve KJA yöneticilerinin de yer aldığı toplantı Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu'nda düzenlendi.

'Türkiye'de giderek böyle diktatör bir rejime dönüşüyor'

 

Toplantının açılış konuşmasını yapan DBP Eş Genel Başkanı Kamuran Yüksek, öncelikle tutuklanan partili belediye başkanları ve meclis üyeleri üzerinde durdu. Bu duruma "Hangi ülkede bu kadar seçilmiş tutuklansaydı, o ülkede kıyamet kopardı" sözleriyle tepki gösteren Yüksek, "Bunun gerçekleştiği ülkede demokrasi olamaz. Diktatörlüğün ve krallığın olduğu yerlerde ancak bu tür uygulamalarla karşılaşırsınız. Türkiye'de giderek böyle diktatör bir rejime dönüşüyor. Bu bir darbedir" dedi.

'Belediye başkanlarımızı yapılan yaklaşımlar darbe yaklaşımıdır'

DBP'li belediye başkanların yerine Başbakan Ahmet Davutoğlu veya bakanlar hakkında bu tarz uygulamalar yapıldığı takdirde devletin bunu 'darbe' diye niteleyeceğini belirten Yüksek, böyle bir teşebbüste dahi bulunulsaydı bunu yapanların yargılanacağını ifade etti.

'Savaş konsepti, herkese kaybettirecek bir konsepttir'

Cizre'de bir bodrum katında günlerdir yaralı olarak mahsur kalan yurttaşlara da dikkat çeken ve yapılan tüm görüşmelere rağmen ambulansların yaralıları almasına izin verilmediğini ifade eden Yüksek, bu yaklaşıma şu sözlerle tepki gösterdi: "Şu anda bir darbe hükümeti söz konusudur, ama sizler bunu yönetmiyorsunuz. Böylesi bir şer ittifakı ülkeyi yönetiyor ve ülkeyi hızla bir yıkıma götürüyorlar. Bu konsept herkese kaybettirecek bir konsepttir."

'Hükümet ülkeyi iç savaşa götürüyor'

Ülkenin bir bölümünün değil, tamamının bir iç savaşa gittiğini ve hükümetin de böyle bir iç savaşı adım adım ördüğünü söyleyen Yüksek, mevcut tabloyu "Bu iç savaşın önüne geçmek için bizler diyoruz ki, bu ülke çatısı altında özgür ve demokratik bir şekilde yaşayalım. Bu bizim temel stratejimizdir. Bahsettiğimiz bu sistem özerk bölgelerin olduğu, her kasabanın kendi kendisini yönettiği bir sistemdir. Bu sistemi etnik bir temelde belirtmiyoruz. Bu sistemi ekonomik, sosyal ve kültürel bir çerçevede öneriyoruz. Anadilde eğitimden kendi kendini yönetme erkine kadar bir talebimiz var. Bundan daha demokratik bir şey var mıdır? Diğer yöntemler çözümsüzlüğü derinleştirir. Ortaya koyduğumuz strateji demokrasinin olduğu bir çözüm modelidir. İşte savaş, tam da bu sisteme yıkmak için açıldı" sözleriyle tarif etti.

 

'Bedeli ne olursa olsun, taleplerimizden vazgeçmeyeceğiz'

Siyasi iktidarın yürüttüğü savaşın altında yatan nedenleri bu sözlerle açıklayan Yüksek, halkın bu tarihi dönemde mücadele etmekten başka yolu olmadığının altını çizdi. Yüksek, böylesi bir süreçte geri adım atmanın tarihsel bir ihanet sayılacağını da söyledi.

Geçen yüzyılda Kürtlerin başaramadığını, ancak bu yüzyılda başaracaklarını vurgulayan Yüksek, "Bunun bedeli ne olursa olsun bundan vazgeçmeyeceğiz, bunu bırakmayacağız. Bu kararlılığımızı herkesin bilmesi gerekiyor. Bu yüzyıl Kürt halkının yüzyılı olacaktır" dedi.

Yüksek'in yaptığı açılış konuşmasının ardından toplantı basına kapalı olarak devam etti.(diha)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.