Yüksekdağ: Helal yollarla kazandık kaybetmeyeceğiz

Yüksekdağ: Helal yollarla kazandık kaybetmeyeceğiz
HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ Van'da partisinin düzenlediği mitingde konuştu. 7 Haziran seçimlerinde çalışarak helal yoldan başarı elde ettiklerini söyleyen Yüksekdağ, bu nedenle 1 Kasım'da daha büyük bir başarı elde edeceklerini savundu.

Van’da İtfaiye meydanında yapılan HDP mitingine Van Büyükşehir Belediye Başkanı Bekir Kaya, HDP Van Milletvekili adayları ve vatandaşlar katıldı. Seçim otobüsü üzerinden halka seslenen Eş Genel Başkan Figen Yüksekdağ, Vanlıların verdikleri sözü bir kez daha tutacağına inandığını belirterek şöyle konuştu:

“1 Kasım seçim kampanyasını ölümle yapanlara karşı, yaşamla, direnişle barışla yapacağız. Onlar ilk kurşunu sıktıklarında ve çözüm süreci masasını devirdiklerinde zaten yenilmişlerdi. Bizim 7 Haziran'daki başarımızı hazmedemeyenler, ülkeyi kaosa, siyasi krize soktular. Çok büyük bir savaşın fitilini ateşlediler. Biz helal yollarla kazandık. Kaybetmeyeceğiz. Ama siz haram yolla kazandınız, bu kez kazanamayacaksınız.”

DİKTATÖRLÜĞE KARŞI HALK

AKP ’nin seçim çalışmalarının nafile olduğunu öne süren Yüksekdağ sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu ülkede diktatörlükte ısrar edenlere karşı halkın olduğunu göstereceğiz. Saraydaki, halkın demokratik isteklerine kulaklarını tıkamış, halkımızın kulaklarını da bomba sesleriyle sağır etmeye çalışıyor. Ama gerçekleri Türkiye halklarından saklayamayacaklar. Kürt halkı ve ezilen halklarımız yaralıdır. Bu yaraları hep beraber saracağız. 7 Haziran'da nasıl tuzaklara düşmediyseniz, 1 Kasım'da da aynısını yapın. En iyi cevap o olur. Her eve her kapıya gidin. Çiçeklerinizle oy isteyin."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.