Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) tercih sonuçları ne zaman açıklanacak?

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) tercih sonuçları ne zaman açıklanacak?
Üniversiteye yerleşme sürecinin belirleyici adımlarından biri olan Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) tercih sonuçları, ne zaman açıklanacak ve ÖSYM bugün bu sonuçları duyuracak mı?

Üniversiteye yerleşme sürecinin belirleyici adımlarından biri olan Yüksek Öğretim Kurumları Sınavı (YKS) tercih sonuçları, ne zaman açıklanacak ve ÖSYM bugün bu sonuçları duyuracak mı?

Yüz binlerce aday, tercihlerini gerçekleştirdi ve gelecekleri hakkında daha net bir vizyon sahibi olabilmek için sonuçları beklemeye başladı. ÖSYM tarafından henüz YKS tercih sonuçları için resmi bir tarih verilmedi; ancak geçmiş yılların deneyimleri göz önüne alındığında, bu sonuçların 14 Ağustos 2023 ile 18 Ağustos 2023 tarihleri arasında açıklanması bekleniyor.

Gençlerin üniversite hayatlarını şekillendirecek olan tercihlerini tamamlarken, YKS yerleştirme sonuçlarının ne zaman açıklanacağı merakla beklenen bir konu haline geldi. Bu süreç içerisinde adaylar sonuçları ÖSYM'nin resmi İnternet sitesi üzerinden takip edebilecekleri gibi, cep telefonlarına gönderilecek bildirimlerle de öğrenebilecekler.

ÖSYM, geçen yıl tercih işlemlerinin tamamlanmasının ardından 10 gün içinde YKS tercih sonuçlarını duyurmuştu. Bu yıl, üniversite kayıt tarihlerinin 28 Ağustos ile 1 Eylül 2023 tarihleri arasında olması planlandığı göz önüne alındığında, YKS tercih sonuçlarının 14 Ağustos ile 18 Ağustos tarihleri arasında açıklanması bekleniyor.

YKS tercihlerini tamamladıktan sonra, "tercih süresi" içerisinde https://ais.osym.gov.tr adresi üzerinden tercihlerde değişiklik yapma imkanı bulunuyor. Tercih süresi sona erene kadar, sistemdeki tercihlerde değişiklik yapmak mümkün olacak (Ancak tüm tercihlerin iptali mümkün değil). Bu değişiklikleri yapmak isteyen adaylar, bu işlemi sadece elektronik ortamda gerçekleştirebilecekler. Ancak tercih süresi tamamlandıktan sonra tercihlerde değişiklik yapılamayacak.

SONUÇLARI GÖRMEK İÇİN TIKLA

Sonuçları öğrenmek isteyen adaylar, T.C. kimlik numaraları ve şifreleri ile ÖSYM'nin "https://sonuc.osym.gov.tr" internet sitesi veya mobil uygulamalarını kullanarak sınav sonuçlarını öğrenebilecekler. Sonuç belgeleri fiziksel olarak gönderilmeyecek.

Tercih işlemleri hakkında ayrıntılı bilgi almak ve tercihlerinizi yönetmek için, ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr adresindeki açıklamaları takip etmeli ve tercih işlemini bu doğrultuda tamamlamalısınız. Tercih işlemlerini tamamlarken, ekran üzerindeki talimatları dikkate alarak işlemi sonlandırmalısınız. Tercihlerinizin ÖSYM'ye iletilmiş olduğundan emin olmak için ekranınızda "2023-YKS Tercihleriniz ÖSYM'ye bildirilmiştir." ifadesini mutlaka görmelisiniz.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.