Yüksekova Kaymakamı: Halkımızdan özür diliyoruz

Yüksekova Kaymakamı: Halkımızdan özür diliyoruz
Yüksekova Kaymakamı İbrahim Çenet, kentte dün adeta terör estiren özel harekat timlerinin, zırhlı araçlardan halka küfür etmesine ilişkin Facebook sayfası üzerinden yaptığı açıklamada, "Halkımızdan özür diliyoruz" dedi.

HAKKARİ - Yüksekova Kaymakamı İbrahim Çenet, kentte dün adeta terör estiren özel harekat timlerinin, zırhlı araçlardan halka küfür etmesine ilişkin Facebook sayfası üzerinden yaptığı açıklamada, "Halkımızdan özür diliyoruz" dedi. 


Hakkari'nin Yüksekova ilçe merkezinde dün bir iş merkezine baskın düzenleyen polisler 17 yaşındaki bir çocuğu gözaltına almış, ardından Cengiz Topel Caddesi'nde operasyonu izleyen halka onlarca gaz bombası ve tazyikli su ile müdahale etmişti. Herhangi bir karşılık verilmemesine rağmen ilçe merkezini gaza boğan polisler, esnafın dükkanına da zarar vermişti. Konvoy halinde cadde boyunca gördükleri hemen herkese saldıran polislerin, zırhlı araçlardaki anons cihazı aracılığıyla tüm halka sinkaflı küfürler etmesinin basında yer alması üzerine Yüksekova Kaymakamı İbrahim Çenet, Facebook sayfasından iki açıklama yaptı. 

Önce 'Montaj olabilir' dedi

Çenet 20.30 sularında yaptığı ilk açıklamasında, "Haberde servis edilen sesin de bu bölgenin şivesi ile küfür ettiği dikkatli gözlerden kaçmaması gerekir. Şimdi biz Yüksekova Kaymakamlığı olarak konuyu incelemek üzere bir muhakkik görevlendirdik; enine boyuna inceleyeceğiz. Küfürü hiç kimsenin tasvip etmesi elbette mümkün değildir. Herkesi dinleyeceğiz. Bu bir ilave montaj mıdır yoksa gerçek midir; inceleme sonunda göreceğiz. Şu bilinsin ki; vatandaşımıza küfür eden hiçbir kamu görevlisini biz mazur görmeyiz, gerekirse görevden de alırız ama birileri manipülasyon yapıyorsa bu konuyu da mahkemeye götürürüz. Size söz veriyoruz;hiç bir şeyin üstünü örtmeyeceğiz ve incelemenin sonuçlarını da kamuoyu ile paylaşacağız. Saygılarımızla"

'Montaj değil halkımızdan özür diliyoruz' 

İkinci açıklamasını 22.45 sıralarında yapan Çenet, ilk açıklamada "montaj" olabilir dediği görüntülerin inceleme sonucu doğru olduğunu kabul etti. Çenet'in sayfasında Yüksekova Kaymakamlığı adına yapılan açıklama şöyle: "Bugün (8 Kasım 2014) öğleden sonra özel harekat polisimizin gerçekleştirdiği bir operasyonda bir polisimize isnat edilen küfür etme olayının ilk incelemelerimizin sonucunda bunun maalesef doğru olduğunu tespit etmiş bulunmaktayız. Bölge olarak Yüksekova ne kadar zor ve polisimizin çalışma koşulları da ne kadar ağır olursa olsun disiplin dışı bir davranışı tasvip etmemiz mümkün değildir. Bu nedenle biz Yüksekova Kaymakamlığı olarak halkımızdan özür diliyoruz. Bahse konu olan ve ilçemize geçici görevle gelen memur hakkında gerekli disiplin işlemini Hakkari İl Emniyet Müdürlüğümüz bünyesinde başlatmış bulunmaktayız. Binlerce polisimizin görev yaptığı Yüksekova'da tek bir memurun yaptığı bu hatayı ise asla emniyet teşkilatımızın tamamına mal edilmemesini halkımızdan rica ediyoruz. YÜKSEKOVA KAYMAKAMLIĞI."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.