Yüksekova'da 3 bini aşkın kişi uyuşturucunun pençesinde!

Yüksekova'da 3 bini aşkın kişi uyuşturucunun pençesinde!
Resmi verilere göre, 3 bini aşkın kişinin “uyuşturucu bağımlısı” olduğu tespit edilen Yüksekova’da, bağımlılık hızla artıyor.

Hakkari-Geçmişte ağaçlık ve terk edilmiş inşaat alanlarının uyuşturucu kullanmak ve satmak için mekan edildiği ilçede, şimdi ise kiralanan evlerde bu iş yapılıyor. Genellikle eroin, esrar, kristal, tiryak ve şire kullanımının yaygın olduğu ve “altın vuruş” olarak tabir edilen yöntemle çok sayıda kişinin hayatını kaybettiği ilçede, birçok kişide ise uyuşturucu kullanımı sonucunda oluşan kalıcı hasarlar ile boğuşuyor. 

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde uyuşturucu kullanımı günden güne yaygınlaşarak, artıyor. Yetkililerin adeta göz yumduğu kimi zaman da “polisin teşvik ettiği” iddialarının olduğu uyuşturucu kullanımı, ilçede 18 yaşın altına düşerken, yüzlerce çocuk ise uyuşturucu kaçakçılığı yaptığı gerekçesiyle cezaevinde tutuluyor. Resmi verilere göre, 3 bini aşkın kişinin uyuşturucu bağımlısı olduğu tespit edilen ilçede, bu artış hızla devam ediyor. Geçmişte ağaçlık ve terk edilmiş inşaat alanlarının uyuşturucu kullanmak ve satmak için kullanıldığı ilçede, şimdilerde ise ilçe merkezinde kiralanan evlerde bu iş yapılıyor. Genellikle eroin, esrar, kristal, tiryak ve şire kullanımının yayın olduğu ve “altın vuruş” olarak tabir edilen yöntemle çok sayıda kişinin hayatını kaybettiği ilçede, birçok kişide ise uyuşturucu kullanımı sonucunda oluşan kalıcı hasarlar ile boğuşuyor. 

‘3 kişilik bir ekip okulları gezerek hap dağıtıyor’ iddiası

Son olarak, R.T. ve 26 Şubat’ta F.U’nun yaşamını yitirdiği ilçede, uyuşturucu bulamayanların bali ve kolonya kullandıkları belirtiliyor. 3 kişilik bir ekibin okulları gezerek, öğrencilere hap verdiği iddiasının kulaktan kulağa fısıldandığı ilçede, öğrencilerin hap alışkanlığından sonra uyuşturucuya başladığı belirtiliyor. Birçok öğrencinin Mersin ile İstanbul hattında uyuşturucu kuryeliği yaptığı gerekçesiyle tutuklandığı ilçede, uyuşturucu satıcılığı ve içiciliğin işsizlikten dolayı arttığı belirtiliyor.

yuksekova-1.jpg

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.