Yüksekova'da polis bir kez daha halkı gazladı

Yüksekova'da polis bir kez daha halkı gazladı
Yüksekova'da zırhlı bir polis aracından halka küfredilmesi nedeniyle Yüksekova kaymakamlığında sivil toplum örgütleriyle bir toplantı gerçekleştirildi.

Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'nde polislerin halka küfür etmesinin ardından polis adına ilçe emniyet müdürünün özür dilemesine ilişkin toplantı yapıldı. Sabah saatlerinde BDP Yüksekova İlçe binasında bir araya gelen DBP ve HDP'li yöneticiler, Yüksekova, Büyükçiftlik belediye eş başkanları, MEYA- DER, ilçede bulunan Sivil Toplum Kurum temsilcileri, mahalle, köy muhtarları ve ilçenin ileri gelenlerinden oluşan 45 kişilik bir heyet Yüksekova Kaymakamlığı Toplantı Salonuna geçti. İlçe Kaymakamı İbrahim Çenet ve İlçe Emniyet Müdürünün gecikmeli geldiği toplantıda konuşan Yüksekova Kaymakamı İbrahim Çenet konuşmasına ilçede yapılan barajlar, duble güvenlik yolları, devlet denetimli radyo ve televizyonları anlatmakla başladı.  Kaymakam Çenet " Biz gerçekten iyi niyetimizi göstermek istiyoruz. Bizim tarafımızdan atılan yanlış adımlar varsa bunu oturup konuşmak ve gereğini yapmak istiyoruz. Geçtiğimiz süreçte kontrol edilemeyen provokasyonlar meydana gelebilir. Yüksekova yatırımlarla,projelerle ticareti bağıyla anmak istiyoruz. Ancak şehit haberleri, sokak şiddeti veya hepimizden kaynaklanan bir takım sıkıntılar yaşıyoruz" dedi.


Kaymakam ' Küfür olayını tasvip etmiyorum
Daha sonra söz alan DBP Yüksekova ilçe başkanı Fikret Turgut, son dönemlerde özel hareket timlerinin ırkçı marşları, ev baskınları,sokaklarda yapılan aramaların halkın tepkisine neden olduğunu söyledi. Turgut "İlçemize gelen şehitlerimizin ilçe merkezine sokulmaması için barikat oluşturan güvenlik uygulamalarına karşı halkımızı zor durduruyoruz. Çarşı merkezine 20 zırhlı araçla girerek halkımıza küfretmek korkaklıktır" dedi. 

' Kırsala giderek gerillayla görüşüp barışa hizmet edelim'
Daha sonra söz alan Gever demokratik toplum meclisi eş başkanı Şerefettin Dede, ilçedeki polis terörünün sürekli arttığına dikkat çekerek, "Bizim talebimiz legal bir şekilde kırsala giderek gerillayla görüşerek barışa hizmet etmek isterdik. Polis halka gerçek mermilerle saldırıyor. Polisin ettiği küfürleri biz 80 milyona yapılmış bir hakaret olduğunu görüyoruz. Küfreden ,hakaret eden polislerin açığa çıkarılması, ev baskınlarının sonlandırılması,ırkçı marşların ve zırhlı araçların geri çekilmesini talep ediyoruz" dedi.
Görüşme sonrası yüzlerce yurttaş, yetkililerin özür dilemesi talebiyle Cengiz Topel Caddesi üzerinde bir araya geldi. Halkın polis müdürün özür dilemesini istemesi üzerine söz alan Güvenlik Büro Amiri Mahmut Baloğlu, "Sevgili Yüksekova halkı, konu Valilik seviyesine intikal etti. Sayın Valimiz internet sitesinde olayla ilgili size açıklama yapacak, yapıyor da zaten. Kaymakamımız en üst seviyede sizin temsilcilerinizi çağırdı, gerekli konuşmalar orada yapıldı. Bu münferit bir olaydır. Bu zaten teşkilatımızın tasvip ettiği bir durum değildir. Bununla ilgili olarak da temsilcileriniz, önderlerinizle kaymakamlıkta konuşuldu, onlara anlatıldı. Durumunuz söylendi. Ne düşündüğümüzü biz onlara açıkladık. Valilik seviyesinde bu zaten sizinle basın yoluyla duyurulacak. Valimiz de daha sonraki zamanlarda inşallah buraya gelip burada halkımızı ziyaret edebilir inşallah. Anlaşıldı mı? Onun için sizden rica ediyoruz, bu kalabalığı dağıtalım herkes kendi işine gücüne dönsün. Ortamı sakinleştirelim. Hepinize teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

Özür dilenmemesi üzerine alana toplanan yurttaşlar "Biji Serok Apo, "Şehit namırın" "AKP polisi halka hesap verecek' sloganları attı. Yürüyüşe geçen halka polis gaz bombası, plastik mermi ve tazyikli suyla müdahale etti.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.