Yumurta kabuğu kemik erimesini önlüyor

Yumurta kabuğu kemik erimesini önlüyor
Bitlis Eren Üniversitesi Öğretim Görevlisi Muhsin Duran: "yumurta kabuğunun öğütülüp günde bir kaşık tüketilmesi durumunda kemik erimesi hastalığına yakalanma oranı hiç olmaz"

DİYARBAKIR  - Bitlis Eren Üniversitesi öğretim görevlisi Muhsin Duran, yumurta kabuğunun öğütülüp günde bir çay kaşığı tüketilmesi durumunda, kemik erimesi hastalığına yakalanma riskinin ortadan kalkacağını söyledi. 
Yumurta kabuğundaki faydalarla ilgili çalışmalar yürüten Muhsin Duran, yüzde 94 oranında kalsiyum bulunan yumurta kabuğunun, kemik erimesi hastalığını önlediğini söyledi. Yumurta kabuğunun öğütüldükten sonra düzenli olarak tüketilmesinin, kemik erimesi hastalığına kesin çözüm sunduğunu aktaran Duran, oranın, çocuklarda günde yarım, yaşlılarda ise günde tam çay kaşığı olduğunu ifade etti. Analizler sonucu yumurta kabuğunun cilde de faydalı bir kaynak olduğunu dile getiren Duran, gelişemeyen çocukların da kalsiyum oranının yüksekliği nedeni ile yumurta kabuğunu tüketmeleri gerektiğini kaydetti. 
Yumurta kabuğunun doğal kalsiyum kaynağı olduğunu ve hiç bir yan etkisinin bulunmadığına dikkat çeken Bitlis Eren Üniversitesi öğretim görevlisi herbalist Muhsin Duran, yumurta kabuğunun cilt bakımında yaşlanmayı geciktirici etki sağladığını sözlerine ekledi. 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.