Yüzen adaları 7 ayda 8 bin kişi ziyaret etti

Yüzen adaları 7 ayda 8 bin kişi ziyaret etti
Bingöl’ün Solhan ilçesinde bulunan Turna Gölü'ndeki yüzen adaları, 2023’ün ilk 7 ayında yaklaşık 8 bin kişi ziyaret etti.

TİGRİS HABER - Solhan'ın Hazarşah köyünün Aksakal mezrasında yer alan Turna Gölü'ndeki yüzen adalar, yerli ve yabancı turistleri ağırlamaya devam ediyor. Eşsiz ve doğal güzelliğiyle her yıl gerek çevre illerden gerekse de ülke genelinden birçok kişi, doğa harikası yüzen adaları görmeye geliyor. Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü’nce "Yüzen Adalar Tabiat Anıtı" olarak koruma altına alınan alanı, bu yılın ilk 7 ayında yaklaşık 8 bin kişi ziyaret etti. Ziyaretçi sayısının yılsonuna kadar 15 bini aşması bekleniyor.

Doğal yüzen adaları görmek için motoruyla Aksakal mezrasına giden öğrenci Muhammed Makta, herkesin yüzen adaları görmesi gerektiğini söyledi. Makta, "Bingöl merkeze oturuyorum. Bingöl’ümüzün doğal ve eşsiz güzelliği olan yüzen adaları görmek için geldim. Biraz da kafa dağıtmaya geldik. Gayet güzel bir yer herkesin gelmesini tavsiye ederim" şeklinde konuştu.(İHA)

Kaynak:İhlas Haber Ajansı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.