Yüzlerce Çocuğu Sporla Buluşturacak Proje

Yüzlerce Çocuğu Sporla Buluşturacak Proje
Diyarbakır’da unutulmaya yüz tutan sokak futbolu önemli bir proje ile yeniden canlandırılıyor.

Tigris Haber- Güneydoğu Spor Yazarları Derneği (GSYD), Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle “5’te Haftayım,10’da Biter” projesini hayata geçiriyor. Yüzlerce çocuğun faydalanacağı proje 22 Şubat Cuma günü başlayacak. Kentin her bölgesindeki çocuklar hem spor yapacak, hem de spor malzemelerine sahip olacak.

Unutulan Bir Geleneği Canlandıracak

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nin desteği ile Güneydoğu Spor Yazarları Derneği'nin (GSYD)  daha önce gerçekleştirdiği seminerlerde duyurduğu, gençleri spora teşvik amacıyla hazırlanan "5’te Haftayım 10’da Biter", "3 Korner 1 Penaltı" projeleri 22 Şubat Cuma günü start alacak. Dağkapı Meydanı’nda başlayacak projenin amacı, kentin değişik bölgelerindeki yüzlerce çocuğu sporla buluşturmak.

GSYD Başkanı Mehmet Yılmaz Bay, proje kapsamında 1100 çocuğa futbol topu, forma ve ayakkabı dağıtılacağını, her mahalle ve semtte oluşturulan ekiplerle çocukların sporla buluşturulacağını söyledi.

1100 Çocuğa Spor Malzemesi Dağıtılacak

Bay,”5’te Haftayım 10’da Biter,3 Korner 1 Penaltı. Çocukluğumuzun geleneksel oyununu kısmetse bu Cuma başlatıyoruz. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin desteği ile 1100 çocuğumuza top,1100 forma ve 1100 ayakkabı dağıtacağız. Diyarbakır’ın en ücra semtlerindeki çocuklara uzanmak onları mutlu etmek değerli olduklarını hissettirmek, spora teşvik etmek ve yeteneklerini keşfetmek istiyoruz. Okullara spor malzemesi desteği sağlanacak. Sosyal ve sportif alanda büyük bir organizasyon olacak. Sloganımız ise ‘sporda kaybeden yoktur, sporda hayat vardır ‘ olacak” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.