Yüzlerce köye ulaşım sağlanamıyor

Yüzlerce köye ulaşım sağlanamıyor
Bölgede dün akşamdan itibaren etkili olan kar yağışı hayatı felç etti. Yüzlerce köy yolu ulaşıma kapandı. Ağrı'da dün akşam saatlerinden itibaren yağmaya başlayan kardan dolayı 462 köy yolu ulaşıma kapandı.

BÖLGE (Haber Merkezi) – Kars, Muş, Ağrı, Bitlis, Iğdır,  Van ve Hakkari’de köy yollarıyla ulaşım durma noktasına geldi. Meteoroloji kar yağışının devam edeceğini duyurdu. 

Kar yağışı, Iğdır’da 50, Kars’ta 22 köy yolunu ulaşıma kapattı. Muş’ta kar kalınlığının şehir merkezinde 7, yüksek kesimlerde ise 20 santimetreye ulaştı. Bölgedeki 9 köy ve 22 mezraya ulaşmakta güçlük çekiliyor. Bazı köylere Muş-Kulp karayolu üzerinden ulaşılmaya çalışılıyor. 

Bitlis'te de etkili olan kar yağışı hayatı olumsuz etkiledi. Yağış nedeniyle 16 köy yolu ulaşıma kapandı. Karayolları ekipleri ise Bitlis-Tatvan, Bitlis-Muş ve Bitlis-Amed yolunda küreme ve tuzlama çalışmalarına başladı. 
Van ve Hakkari’de de kar yağışları etkili oldu. İki kentte de sabah saatlerinde başlayan karla karışık yağmur, yüksek kesimlerde yoğun kar yağışına yerine bıraktı. 

Meteoroloji Bölge Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, bölge genelinde havanın çok bulutlu ve kar yağışlı, sabah ve akşam saatlerinde buzlanma ve don olayı ile yer yer sis ve pus hadisesi beklendiğini bildirdi. 

Uzmanlar kar yağışından dolayı soba ve doğalgaz kaynaklı zehirlenmelerin olabileceğine dikkat çekti. Ayrıca buzlanma ve don olayları nedeniyle ulaşımda meydana gelecek aksamalara karşı dikkatli ve tedbirli olunması uyarısı yapıldı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.