Z Kuşağı Terapide: Anksiyete, İş Baskısı ve Kararsızlık En Büyük Sorunlar

Z Kuşağı Terapide: Anksiyete, İş Baskısı ve Kararsızlık En Büyük Sorunlar
 Özel Haber
American Enterprise Institute tarafından yapılan bir araştırmaya göre, Z kuşağı diğer tüm yaş gruplarından daha fazla terapiye gidiyor.

TİGRİS HABER - American Enterprise Institute tarafından yapılan bir araştırmaya göre, Z kuşağı diğer tüm yaş gruplarından daha fazla terapiye gidiyor. Terapistler, Z kuşağının seanslarda en sık gündeme getirdiği konuların anksiyete, iş bulma baskısı, birden fazla seçenek karşısındaki kararsızlık, beden imgesi ve ilişki uyumuyla ilgili stres olduğunu söylüyor.

Sürekli Bildirimler ve İş Baskısı Z Kuşağını Endişelendiriyor

Sürekli gelen telefon bildirimleri, yaklaşan son teslim tarihleri ve aile sorumlulukları Z kuşağında endişe ve strese yol açıyor. Deloitte tarafından Mart 2023'te yayınlanan veriler, ankete katılan Z kuşağının yarısına yakınının (%46) iş yerinde neredeyse her zaman endişeli ve stresli hissettiklerini ortaya koyuyor.

Hangi Kariyeri Seçeceklerini Bilemiyorlar

Terapist Alyssa Mancao, Z kuşağının hangi kariyeri seçecekleri konusunda stres ve belirsizlik yaşadığını söylüyor. Mancao, "Yıllar öncesine göre hemen hemen aynı ücretler ödense de yaşam maliyetleri arttı ve bu da Z kuşağının sadece ekonomik olarak faydalı değil, aynı zamanda zihinsel ve duygusal olarak da tatmin edici bir iş bulma konusunda artan bir baskı yaşamasına neden oldu" diyor.

Seçenek Fazlalığı Karar Vermeyi Zorlaştırıyor

Psikoterapist Israa Nasir; Z kuşağının karar verme felciyle, yani yanlış seçim yapma korkusuyla birlikte gelen kararsızlık durumuyla mücadele ettiğini söylüyor. Önlerine daha fazla seçenek sunulduğunda seçenekleri daraltmak ve birini seçmekte zorlanabilirler. Nasir, özellikle şehir değiştirmek ya da kariyer değiştirmek gibi büyük değişimleri düşünürken bu durumun bunaltıcı olabileceğini de sözlerine ekliyor.

Sosyal Medya Beden İmgesi Sorunlarına Yol Açıyor

Terapist Mancao, "Z kuşağı danışanlarının çoğunun beden imgeleri ve yetersizlik duygularıyla ilgili sorunları gündeme getirdiklerini" söylüyor. Sosyal medyanın yükselişi göz önüne alındığında Z kuşağı toplum tarafından "idealleştirilen" vücut tiplerine maruz kalıyor. Çoğu zaman, toplumsal olarak kabul edilebilir olduğunu düşündüğünüz güzellik standartlarına bakmak, kendinize verdiğiniz değeri sorgulamanıza neden olabiliyor.

Romantik İlişkilerde de Stres Yaşıyorlar

İster birine çıkma teklif etmek ister sevgilinizin yanına taşınmak ya da partnerinizin bağlanma stilini çözmekle ilgili olsun uyum konusunda endişelenmek normal. Romantik ilişki konuları da Z kuşağı tarafından terapi odasında sıklıkla gündeme getiriliyor.

Nasir, "Danışanlar genellikle bağlanma stillerini düzeltmek istediklerini ya da partnerlerinin bağlanma stiline çok fazla odaklandıklarını veya bunun ilişkilerini nasıl etkilediğini bilmek istediklerini söyleyerek gelirler" diyor.

Z kuşağının terapiye gitme eğilimi, ruh sağlığı konusunda daha açık olmalarına ve yardım almaktan çekinmemelerine bağlanabilir. Bu da Z kuşağının daha sağlıklı ve mutlu bir yaşam sürmelerine yardımcı olacağı gerçeğini gösteriyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.