Zabıta denetimleri devam ediyor

Zabıta denetimleri devam ediyor
Kentin düzeni ve kent halkının hakları için denetimlerini sürdüren Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Dağkapı’da kamusal alan işgaline son verdi,

 

toplu taşıma hizmeti veren özel halk otobüsleri ve minibüsleri denetleyerek kurallara uymayanlara cezai işlem uyguladı.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı ekipleri,  sabah erken saatlerde Dağkapı’da kamusal alanları işgal eden yapılara müdahale etti. Daha sonra kentte toplu taşıma hizmeti veren araçlara yönelik denetim yaptı.

Zabıta Daire Başkanlığı ekiplerinin, Dağkapı’daki işgallere karşı denetimleri bugün sabahın erken saatlerinde başladı. Dağkapı Meydanı’na yapılan kaçak yapıları kaldıran ekipler, kamusal alanların işgaline izin verilmeyeceğini, kentin ve kent halkının hakkına sahip çıkılacağını kaydettiler.

Çalışma saatleri ve güzergahlara uyup uymadıkları denetlendi

Ardından Yenişehir ilçesi Hintli Baba Caddesi ve Diyar Galeria AVM önünde özel halk otobüsleri ve minibüsleri durdurarak denetim yapan ekipler, kurallara uymayanlara cezai işlem uyguladı.

Trafik Şube Müdürü Süleyman Çolak, kent genelinde toplu taşıma hizmeti veren araçların denetimlerinin periyodik olarak yapıldığını ifade etti. Ayrıca yurttaşlardan gelen şikâyetler üzerine denetimlerin sürdürüldüğünü kaydeden Çolak, bugünkü denetimin de şikayet üzerine yapıldığını bildirdi. Özel halk otobüslerinin havalı korna kullanmasına yönelik şikayetlerin arttığını, havalı kornanın çok yüksek ses çıkaran bir korno tipi olduğunu ve bunun gürültü kirliliğine neden olduğunu anlatan Çolak, denetimlerin bu nedenle teknik elemanlarla birlikte yapıldığını söyledi. Çolak, denetimde, yangın tüpü bulundurmayan, orijinalin dışında aksesuar takan, araçların genel temizliğini yapmayan, çalışma saatleri ve güzergâhlara uymayan toplu taşıma araçlarına 1608 sayılı Kanun uyarınca cezai işlem uyguladıklarını belirtti.

Haber:Dilek SEZER

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.