Zabıtadan ‘inek’ operasyonu

Zabıtadan ‘inek’ operasyonu
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, kentte başı boş gezen küçük ve büyük baş hayvanlara karşı denetimleri sıkılaştırdı.

Çimleri yiyen ineklere zabıta operasyonu

Aziz FİDANCI/ÖZEL

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, kentte başı boş gezen küçük ve büyük baş hayvanlara karşı denetimleri sıkılaştırdı. Kayapınar'a bağlı Talaytepe Mahallesi'nde refüjlerdeki çim ve çiçeklere zarar veren çok sayıda hayvan sahibine, "kamu alanında hayvan otlatmak"tan 295'er TL para cezası verildi.

Merkez Kayapınar ilçesindeki Talaytepe Mahallesi'nde bu yıl açılışı gerçekleştirilen Yeni Stadyum çevresinde peyzaj çalışması yaparak, refüjlere çim ve çiçekler eken Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, bu alanları korunması için Zabıta Müdürlüğü'ne denetimlerin sıkılaştırılması talimatı verdi. 8 kişiden oluşan iki tim halinde Stadyum çevresinde devriye atan zabıtalar, burada yakaladıkları başıboş hayvanları alıkoydu. Sahiplerine "kamu alanında hayvan otlatmak"tan 295'er TL ceza kesen zabıtalar, hayvanları daha sonra sahiplerine teslim etti.

zabita-inek-(3).jpeg

Tüm servetim iki inek

Öte yandan zabıta ekipleri ile hayvan sahibi arasında ilginç diyaloglar yaşandı. İneklerin alıkonulmasını istemeyen hayan sahibi, “2 ineğimiz var onu da benden almayın. Bana ceza kesmeyin. Zaten zor durumdayız. Arsamız, tarlamız yok. Tüm servetim bu iki inek. İneklerim çimlere asla zarar vermez. Yediği çimleri gübre olarak, fayda sağlıyor.  Doğal gübre görevi görüyor” dedi.

Zabıtalar da, “Peki çiçeklere nasıl bir fayda sağlıyor. Yada yol ortasında saldığınız inekler yoldan geçen araçlara nasıl bir fayda sağlıyor?. Bu size son uyarımız” şeklinde bir diyalog yaşandı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.