Zamanı olmayanlara güzellik önerleri

Zamanı olmayanlara güzellik önerleri
Yapacağınız küçük değişikliklerle zaman harcamadan her daim güzel kalabilirsiniz.

Evde veya işte hayatınız yoğun bir tempoda geçiyor, kişisel bakım ve güzelliğinize vakit ayıramıyorsanız bu öneriler işinizi çok kolaylaştıracak. Yapacağınız küçük değişikliklerle zaman harcamadan her daim güzel kalabilirsiniz.

Hindistancevizi yağı ile kolay bakım

Kadınlar sağlıklı saçların ve pürüzsüz bir cildin güzelliğin ilk kuralı olduğunu bilir. Ancak saç ve cilt bakımı hem zaman hem de bütçe ayırmayı gerektiren ve zamanla göz ardı ettiğimiz bir ihtiyaç. Oysa ki kolayı var; tatlılarda sık sık kullanılmasının ve güzel kokmasının yanında hindistancevizi yağı mucizevi bir nemlendirici. Üstelik hem cildinizde hem de saçınızda kullanabiliyorsunuz. Zamandan kazanmak için gece saçınıza uygulayıp duş bonesi veya bir eşarp ile uyuyun. Sabah aldığınız duştan sonra saçınızın yumuşacık olduğunu fark edeceksiniz. Banyodan sonra siz saçınızı kuruturken yüzünüzde bekleteceğiniz Hindistancevizi yağı cildinizin haftalık nem ihtiyacını da karşılayacak.

Bir göz kalemi, bir ruj

Makyaj yapmaya saatler ayıramıyor ve her ortama uygun, hızlı bir makyaj rutini arıyorsanız sadece göz kalemi ve ruj öneriyoruz. Üstelik göz kalemi ile uykusuz gecelerin gözlerinizde bıraktığı etkiyi de gizlemiş oluyorsunuz. Günün akışına göre hafif ya da cesur renkte bir ruj ile makyajınızı tamamladıktan sonra her duruma hazırlıksınız.

Saçta sıcağa hayır

Saçınızda maşa ve düzleştirici kullanmayı bıraktığınız anda evden daha hızlı çıkacaksınız. Duşunuzu gece yatmadan önce almayı tercih ediyorsanız, yatağa girmeden önce saçlarınızı hafifçe kurutun ve örün. Ertesi sabaha doğal bukleler uyanıp hızlıca evden çıkabilir ya da sabah rutininizde yoga gibi aktiviteler için zaman ayırabilirsiniz. Alternatif olarak saçınızın doğal görünümüyle barışın. Benzer saç rengine ve dokusuna sahip ünlüler ya da bloggerları araştırıp onların modellerinden pratik çözümler çıkarabilirsiniz.

Saçınızı her gün yıkamayın

Kısa saçların rahatlığını denemeye ne dersiniz? Kısa saçlar çok daha modern ve genç bir görünüm kazandırmanın yanında daha kolay şekil almasıyla da hayatınızı kolaylaştıracak. Zaman kazandıran bir başka öneri de saçınızı her gün yerine iki günde bir yıkamak. Hem her gün yıkayıp kurutarak saçınıza verdiğiniz zararı azaltmış hem de büyük ölçüde zaman kazanmış olacaksınız. Kısa saç modeli ve daha seyrek saç yıkama rutini ile banyoda geçirdiğiniz zamanı yarı yarıya indirmek mümkün.

Kepekten kurtulmak için

Kepek, saç sağlığınıza dair bir soruna işaret ettiği için aslında sadece siyah giyilen günlerde değil başlı başına bir problem. Son zamanlarda Instagram'da sıkça karşımıza çıkan bu kepek çözümü ise sizi şaşırtacak: Ağız çalkalama suyu. İçeriğindeki pek çok madde kepek önleyici şampuanlarda kullanılanlara benziyor ve kepeğe neden olan mantar ve bakterilere karşı saç derinizi koruyor. Çok sık kullanmamakla birlikte ağız çalkalama suyunu saç diplerinize uygulayarak kepekten hızlı bir şekilde kurtulabilirsiniz.

Birden fazla işe yarayan ürünler kullanın

Konu zamandan tasarruf etmek olunca akla ilk, ikisi bir arada adı altında satılan ürünler geliyor. Mesela güneşli günlerde makyaj öncesi uygulanması gereken güneş kremi ve makyaj rutinlerinin vazgeçilmezi fondöteni ayrı ayrı kullanmak yerine, UV ışınlarını engelleme özelliği olan fondötenlere yatırım yapın. Makyaj rutininizde fondöten yoksa, yüz nemlendiricinizi de güneş korumalı tercih ederek bir taşla iki kuş vurabilirsiniz.(Tigris Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.