Zana, Erdoğan'a İleteceği 3 Talebi Açıkladı

Zana, Erdoğan'a İleteceği 3 Talebi Açıkladı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan randevu alan HDP'li Leyla Zana, yapacağı görüşmede Öcalan'ın durumu, özerklik ve Rojava konusunda talepleri olacağını söyledi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile görüşme için randevu talebinde bulunan HDP Ağrı Milletvekili Leyla Zana, Nobel Barış Ödülü sahibi Şirin Ebadi ve Jose Ramos Horta ile birlikte Avrupa Parlamentosu'ndaki (AP) toplantının açılışını yapan isimler arasında yer aldı.

Kürt sorununun kalıcı olarak çözümü için üç talep sıralayan Leyla Zana, masaya dönülmesi gerektiğini, bunun için de gerçekçi bir barış projesi gerektiğini söyledi.

Zana, Erdoğan'a ileteceğini söylediği 3 talebi şöyle ifade etti:

 

ÖCALAN

"1- Sayın Öcalan'ın koşulları yeniden ele alınarak müzakereleri yürütmek için gerekli olan eşit koşullara ve sağlıklı iletişim kanallarına sahip olduğu bir zeminin yaratılması gerekiyor.

 

ÖZERKLİK

2- Kürt meselesinin kalıcı bir barışa evrilmesi , Kürtlerin meşru hak ve taleplerini anayasal güvence altına almakla mümkündür. Bu nedenle yeni anayasa tartışmalarında eğer Kürtlerle eşit, özgür ve demokratik bir temelde birlikte yaşam isteniyorsa bunun tek yolu, Kürt halkının da diğer halklar gibi yaşadıkları yerlerde siyasi ve idari statülerine sahip olmalarıdır.

 

ROJAVA

3- Rojava'ya da bu temelde yaklaşılmalı, devletler katı ve anlaşılmaz tutumlarından vazgeçmeli, halkların siyasi iradelerine saygı göstermelidir."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.