Zana ve Önder, Neçirvan Barzani ile görüştü

Zana ve Önder, Neçirvan Barzani ile görüştü
HDP Milletvekilleri Leyla Zana ve Sırrı Süreyya Önder, Federal Kürdistan Bölgesi Başbakanı Neçirvan Barzani ile görüştü.

HABER MERKEZİHDP İstanbul Milletvekili ve İmralı Heyeti üyesi Sırrı Süreyya Önder, HDP Diyarbakır Milletvekili Leyla Zana ile KNK Eşbaşkanı Nilüfer Koç'un yer aldığı heyet, PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın Federal Kürdistan Bölgesi Başkanı Mesud Barzani ve Irak eski Cumhurbaşkanı ve YNK Lideri Celal Talabani başta olmak üzere Güney Kürdistan'daki Kürt siyasi partilerine gönderdiği mektup ve mesajları iletmek üzere dün Hewlêr'e gitmişti. 


Heyet, Hewlêr'de bugün sabah saatlerinde Federal Kürdistan Bölgesi Başbakanı Nêçîrvan Barzani ile görüştü. Heyette bulunan KNK Eş Başkanı Nilüfer Koç, görüşmeye ilişkin Rojnews'e konuştu. Koç, Nêçîrvan Barzani ile yaptıkları görüşmenin çok olumlu geçtiğini belirtti. Koç, Nêçîrvan Barzani ile yapılan görüşmede Öcalan'ın selamlarının kendisine ilettiklerini söyledi. Nêçîrvan Barzani'nin de görüşmeyi olumlu değerlendirdiğini kaydeden Koç, Barzani'nin Türkiye'de yürütülen barış sürecine, Rojava devrimine ve ulusal kongrenin gerçekleştirilmesi çalışmalarına yönelik şimdiye kadar katkı sunmaya çalıştıklarını ve bu katkılarının bundan sonra da devam edeceğini belirttiğini ifade etti. 

Heyetin, Süleymaniye'de Öcalan'ın kendisine yazdığı mektubu iletmek üzere YNK lideri Celal Talabani ile görüşeceği öğrenilirken, heyetin burada yapılacak görüşmelerin ardından tekrar Hewlêr'e döneceği kaydedildi. Heyetin, Hewler'de Federal Kürdistan Bölgesi Başkanı Mesut Barzani ile görüşerek, Öcalan'ın kendisine yazdığı mektubu iletmesi bekleniyor.(diha)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.