Zana ve Önder, Talabani'yle görüştü

Zana ve Önder, Talabani'yle görüştü
Diyarbakır Bağımsız Milletvekili Zana ve HDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, Irak'a dönen Cumhurbaşkanı Talabani ile görüştü ve Öcalan'ın mektubunu iletti.

Zana ve Önder, Talabani'ye PKK’nin hapisteki lideri Abdullah Öcalan’ın  mektubunu verdi.

Görüşmede Celal Talabani’nin  eşi Hero Talabani de vardı.

20 Aralık 2012'de beyin kanaması geçiren ve tedavi için Almanya’ya  götürülen Talabani 19 Temmuz'da Irak’a geri döndü.

'Ulusal kongre toplansın'

Öcalan, mektubunun başında Talabi'nin sağlığına kısa sürede kavuşmasını ve halklar arasına dönmesini umut ettiğini belirtti.

Mektubunda, 'tarihi sürecin bugün dört parçadaki Kürtlerin siyasi hareketleri, özgür ve başarılı bir geleceği ve birlikte çalışmaları için desteklediğini' belirten Öcalan, bir ulusal kongrenin hemen toplanması için ortak tavır ve strateji belirlenmesini umduğunu, ulusal birliklerinin garanti altına alınmaması durumunda halkın kan emici çetelerin saldırılarıyla yüz yüze kalacağını ifade etti.

Öcalan Talabani'ye gönderdiği mektubunda ayrıca, Talabani'nin Kürtler ve komşuları arasında yürüttüğü diplomatik çalışmaların kendileri çok önemli olduğunu belirtti.

Neçirvan Berzani ile görüşme

Erbil ziyareti kapsamında Zana ve Önder bugün Irak Kürdistan  Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başbakanı Neçirvan Barzani’ ile  de görüştüler.

IKBY hükümetinin resmi sitesinde yayımlanan açıklamaya göre Barzani, Kürt sorununun ilerleme kaydetmesinde, çözüm sürecinin yasalaşmasını 'çok önemli bir adım' olarak değerlendirdi.

Barzani, Kürt sorununun, barışçıl yollarla çözüme kavuşması için atılan adımları desteklediklerini belirterek, "Kürdistan bölge  hükümeti, çözüm sürecinin başarılı bir şekilde sonuçlanması için gerekli tüm desteği sağlamaya hazırdır" ifadesini kullandı.

Zana ve Önder, Erbil temasları kapsamında dün IKBY Başkanı Mesut Barzani tarafından  kabul edilmişti.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.