Zarokistanlarda mayıs şenlikleri düzenlendi

Zarokistanlarda mayıs şenlikleri düzenlendi
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin çocukların gelişimine destek sunmak amacıyla açtığı Zarokistanlarda Mayıs Şenlikleri düzenlendi.

 Çocukların öğrendiklerini sergilediği ve şarkılar söylediği Mayıs Şenlikleri’ne, Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Gültan Kışanak da katıldı. 

  Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Çocuk Şube Müdürlüğü, çocukların gelişimine destek sunmak amacıyla açtığı Zarokistanlarda Mayıs Şenlikleri düzenliyor. Sümerpark’ta 4, Ben u Sen’de 4, Yeniköy’de 1 ve Sosyal Konutlar’da 1 olmak üzere toplam 10 Zarokistan’dan ücretsiz faydalanan 352 çocuk ile Bağcılar ile 450 Evler Gündoğan Mahallesi’nde bu yıl açılan Zarokistan Kreş ve Gündüz Bakımevi’nden faydalanan 229 çocuk, aileleriyle birlikte etkinliklere katılıyor. Etkinliklerde yöresel kıyafetler giyen çocuklar, yıl boyuncu öğrendiklerini sergiliyor, şarkılar seslendiriyor, davul zurna eşliğinde halay çekiyor.

  KIŞANAK DA KATILDI

  Bağcılar Zarokistan Kreş ve Gündüz Bakımevi’ndeki şenliğe Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Gültan Kışanak da katıldı. Çocuklarla yakından ilgilenen Kışanak, etkinlikleri izledi, ailelerle fotoğraf çektirdi.

  Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Çocuk Şube Müdürlüğü Zarokistan Genel Koordinatörü Fazilet Yuva, Çocuk Şube Müdürlüğü bünyesinde Sümerpark’ta 4, Ben u Sen’de 4, Yeniköy’de 1 ve Sosyal Konutlar’da 1 olmak üzere toplam 10 çocuk oyun odasının çocuklara ücretsiz hizmet verdiğini belirtti. Çocuk oyun odalarındaki kırtasiye malzemeleri ve diğer tüm ihtiyaçların Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılandığını anlatan Yuva, çocukların oyun odalarında öğrendikleri aktiviteleri ailelerinin katılımıyla Mayıs Şenlikleri adı altında sergilediklerini ifade etti.

  “AİLELERE RAPOR VERİLİYOR”

  Yuva, oyun odalarında çocuklara kendi dillerinde ve başka dillerde şarkı ve tekerleme söyleme, oyun oynama, kendi akranlarıyla sağlıklı iletişim kurmanın öğretildiğini kaydetti. Çocukların bir dönem boyunca eğitmenler tarafından gözetlendiğini belirten Yuva, yaş düzeyine göre yaptıkları yapamadıkları ve yeteneklerine göre gelişim raporu verdiklerini ve ailelere görüş belirttiklerini söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.