Zazalardan Ak Parti listesine tepki

Zazalardan Ak Parti listesine tepki
Diyarbakır’daki Zazalar, AK Parti’nin milletvekili adayları listesinde Zaza aday olmamasına tepki gösterdi. Basın açıklaması yapan Zazalar, bu listenin kentin beklentilerinden çok uzak olduğunu dile getirdi.

AK Parti tarafından 24 Haziran erken genel seçimleri için hazırlanan ve geçtiğimiz günlerde açıklanan milletvekili adayları listesinde Zaza patentli isimlerin olmaması kentteki Zaza’ların tepkisine yol açtı. Zazalar Platformu adına açıklamalarda bulunan Nurullah Denktaş, açıklanan milletvekilliği listelerinin Zazaların beklentilerini karşılamadığına dikkat çekerek Zazalar olarak tepkili olduklarını dile getirdi.

Çok sayıda Zaza’nın katıldığı açıklamada konuşan Denktaş, bugüne kadar AK Parti’ye destek verdiklerini ifade ederek, açıklanan liste nedeniyle hayal kırıklığı yaşadıklarını söyledi.

“Liste Diyarbakır’ı yansıtmıyor”

Denktaş,“Bizler Diyarbakır’da yaşayan Zazalar olarak her zaman devletimizin yanında yer aldık ve bundan sonra da devletimizin yanında yer almaya devam edeceğiz. AK Parti kurulduktan itibaren burada yaşayan Zazaların çok büyük bir kısmı Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a ve AK Parti’ye gönül vermiş, her şartta ve her koşulda desteğini sunmuştur. 24 Haziran 2018 tarihinde yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimleri öncesinde başlayan başvurular, temayül yoklamaları, mülakatlar ve değerlendirmeler neticesinde milletvekilliği aday listesi açıklandı.Açıklanan Diyarbakır listesi burada bir asırdır yaşayan Bingöl’lü Zazaların, ilçelerde yaşayan diğer Zazaların, muhafazakâr kesimin ve de toplumun farklı kesimlerinin beklentilerini karşılamaktan uzak bir liste olmuştur” dedi.

“Aynı ilçede 3 aday var”

Aday listesinde çok büyük hatalar olduğunu anlatan Denktaş,”Aynı ilçeden üç adayın gösterildi. Yine küçük bir belde olan Bağıvar beldesinden iki aday gösterildi. Bu yetmezmiş gibi Büyük Birlik Partisi’nden iki adayın listede olması, seçmen sayısının önemli bir kısmını oluşturan Zazaların içinden aday gösterilmemesi bizi üzmüştür. Yine muhafazakâr kesime hitap edecek bir adayın gösterilmemesi AK Parti’nin en çok oy aldığı Çermik, Çüngüş ve Ergani bölgesinde ve Hani, Eğil, Dicle ve Kulp bölgelerinden aday gösterilmemesi herkesi hayal kırıklığına uğramıştır. Bu liste ilimizin dengeleri göz önüne alınmadan hazırlanmıştır.

Demokratik tepki olarak bizler AK Parti’nin hem şu an ki hem de 2023, 2053 ve 2071 Türkiye siyasi vizyonuna ve hedefine ulaşabilmesi için kararlı, erdemli, cesur bir kutlu dava sergiliyoruz. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan beyefendiye olan bağlılığımızı belirterek, sesimizin duyulmasını ümit ediyoruz.”  ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.