Zehirlenen öğrencilerin velilerinden tepki!

Zehirlenen öğrencilerin velilerinden tepki!
Muradiye'de bulunan Kandahar İlköğretim Okulu'nda dağıtılan yemekten yiyen 500 kadar öğrencinin zehirlenmesine tepki amacıyla okul önünde biraraya gelen öğrenci velileri, olayın eğitimin hangi durumda olduğunun göstergesi olduğunu dile getirdi.

Muradiye'nin Kandahar Mahallesi'nde bulunan Kandahar İlköğretim Okulu'nda dün öğle saatlerinde öğrencilere dağıtılan yemekten sonra 500'e yakın öğrencinin zehirlenmesine ilişkin öğrenci velileri okul önünde basın açıklaması gerçekleştirdi. Açıklamada öğrenci velileri adına konuşan Murat Baygümüş, meydana gelen gıda zehirlenmesinin eğitimin hangi durumda olduğunu açıkça gösterdiğini dile getirdi. Baygümüş, konu hakkında yetkililerin bir an önce kendilerine bilgi vermesini beklediklerini söyledi. 

Bir diğer öğrenci velisi Ercan Ağrak ise, 500 civarında öğrencinin zehirlendiğini belirtti. Okulda halen altyapı sorunları olmasına ve sınıflarda 65 öğrenci bulunmasına rağmen okulda eğitimin sürdürüldüğünü dile getiren Ağrak, "Bizler buradan yetkililere sesleniyoruz, eğitime hazır olmayan bir okulu nasıl eğitime açıyorlar. Gelsinler okulun halini görsünler. Bizler çocuklarımızın neden zehirlendiğini öğrenmek içim İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Kaymakamlığa gittik. Ama kimseyi yerinde göremedik. İlçe Milli Eğitim Müdür Yardımcısı ile görüşebildik, ama onun da konuyla ilgisi olmadığını öğrendik" dedi. 

Öte yandan dün Van'daki hastanelere sevk edilen öğrencilerin yeniden Muradiye Devlet Hastanesi'ne getirildiği öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.