Zilan Şeyhi anma törenine 100 bin kişi katıldı

Zilan Şeyhi anma törenine 100 bin kişi katıldı
Batman’ın Beşiri İlçesi’nde her yıl geleneksel olarak düzenlenen ’Şeyh Halit Zilan’ı Anma töreninde, 50 dana, 40 koyun ve 30 keçi kesildi.

Etkinlikler kapsamında düzenlenen en güzel ilahi okuma yarışmasında birinci seçilen Batmanekibine ödül olarak bir keçi verildi. Etkinliklere katılan yaklaşık 100 bin kişi için de 50 dana, 40 koyun, 30 keçi kesildi.

Beşiri İlçesi’ne bağlı Örmegöze Köyü’nde dün başlayan ve bugün sona eren Şeyh Halit Zilan’ı etkinlikleri kapsamında, en güzel ilahi okuma yarışması düzenlendi. Batman, Tekirdağ, Van velüleburgaz’dan 4 grubun katıldığı yarışmada birinci seçilen Batman ekibine keçi hediye edildi. Şeyh Selman Bağdu, en iyi ilahi okuyan Batman ekibini kutlayarak başarılarının devamını diledi.

İki gün boyunca 100 binden fazla kişinin ağırlandığı etkinlikler için, 50 dana, 40 koyun ve 30 keçi kesildiği türbede, yaklaşık 5’er bin kişilik gruplar yer sofrasında yemek yedi.

Dana, kuzu eti ile pirinç-bulgur pilavı, güveç ve 10 bin ekmek yer sofrasında bağdaş kuran ziyaretçilere ikram edildi. Yer sofrasının dışında çadır kuranların beraberinde getirdikleri mahalli yemekler de batı illerinden gelen konuklara sunuldu.

İki günlük anma etkinliğine 100 binin üzerinde ziyaretçi ağırladıklarını ifade eden Şeyh Selman Bağdu, "Türkiye’nin dört bir yanından gelen konuklarımızı bu yılki etkinliklerde en iyi şekilde ağırladık" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.