Zirve Yayınevi cinayetlerinde 9 yıl sonra karar çıktı; 5 sanığa 3'er kez ağırlaştırılmış müebbet

Zirve Yayınevi cinayetlerinde 9 yıl sonra karar çıktı; 5 sanığa 3'er kez ağırlaştırılmış müebbet
Malatya'da işlenen cinayetlerde 3 kişi boğazı kesilerek öldürülmüştü

 

Zirve Yayınevi cinayetleriyle ilgili açılan davada 9 yıl sonra karar açıklandı. 9 yıl önce Malatya’da işlenen cinayetlerle ilgili Emre Günaydın, Cuma Özdemir, Hamit Çeker, Salih Gürler ve Abuzer Yıldırım hakkında 3’er kez ağırlaştırılmış müebbet cezası verildi.

 

Zirve Yayınevi davasında 115’inci duruşma bugün Malatya 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Duruşmaya, adli kontrol kapsamında elektronik kelepçe ile izlenen Emre Günaydın, Abuzer Yıldırım ve Salih Gürler polis nezaketinde getirilirken, diğer sanıklar Hamit Çeker Elbistan Adliyesi'nden, Cuma Özdemir ise Darende Adliyesi'nden görüntülü sistem ile katıldı. Bir başka suçtan hükümlü sanık Varol Bülent Aral da Adana Cezaevi'nden aynı şekilde görüntülü sistem ile duruşmaya katılırken Malatya İl Jandarma eski Komutanı Emekli Albay Mehmet Ülger’in de aralarında bulunduğu tutuksuz yargılanan sanıklar da mahkemeye katıldı.  Duruşmayı çok sayıda avukat takip ederken, karar duruşmasında sanıklar son kez savunmalarını yaptı.

 

Davada; Emre Günaydın, Cuma Özdemir, Hamit Çeker, Salih Gürler ve Abuzer Yıldırım'a 3’er kez ağırlaştırılmış müebbet cezası verildi.

 

Zirve Yayınevi cinayetleri neydi?

 

Malatya'da 18 Nisan 2007'de İncil basımı yapan Zirve Yayınevi'nde çalışan Alman uyruklu Tilman Ekkehart Geske ile Necati Aydın ve Uğur Yüksel boğazları kesilerek öldürülmüştü. Zanlılardan Salih Gürler, Cuma Özdemir, Hamit Çeker ve Abuzer Yıldırım olay yerinde yakalanmış, üçüncü katın penceresinden kaçmak isterken düşerek yaralanan Emre Günaydın, tedavisinin ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.