Ziyaret yoluna park yasağı

Ziyaret yoluna park yasağı
Diyarbakır’da Hz. Süleyman ve 27 Şehit Sahabeler Türbesi’ne giden yolda araçların park edilmesi yasaklandı.

 

 

Yasağın geçici olarak valilik tarafından konulduğu belirtilirken, bu durumdan dolayı mağdur olduklarını belirten çevredeki esnaflar yasağın kaldırılmasını istiyor.

Esnaf durumdan rahatsız

Diyarbakır’da Hz. Süleyman ve 27 Şehit Sahabeler Türbesi’ne giden yolda araçların park edilmesi yasaklandı. Yasağın geçici olarak güvenlik nedeniyle ilgili makamlar tarafından  konulduğu belirtilirken, bu durumdan dolayı mağdur olduklarını belirten çevredeki esnaflar yasağın kaldırılmasını istiyor.

Dağkapı Dörtyol’dan Hz. Süleyman ve Şehit Sahabeler Türbesi’ne giden Saraykapı Caddesi’nde son günlerde araçların park etmesine izin verilmiyor. Park eden araçlar Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından kaldırılıyor.

Vatandaşlar alış-veriş yapmadan gidiyor

Yasak kararının valilik kararıyla alındığı belirtilirken, araç sürücüleri ve esnaflar şaşkınlık yaşıyor. Alış-veriş yapmaya gelen vatandaşların bu durumdan dolayı alış-veriş yapmadan gittiğini ve bu durumun esnaf kesimini mağdur ettiğini dile getiren çevredeki esnaflar, yasak kararının güvenlik gerekçesiyle alınmasına saygı duyduklarını ancak bir an önce son bulmasını istediklerini dile getirdiler.

Öte yandan çevredeki esnaflar ve Hz. Süleyman Türbesi’ni ziyaret etmeye gelen vatandaşlar, artan hırsızlık olaylarından duydukları rahatsızlığı dile getirerek gerekli önlemlerin alınmasını istiyor.

Özcan YILDIZ-Özel

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.