VİDEO - 19 çocukla yokluk içinde geçen bir yaşam

VİDEO - 19 çocukla yokluk içinde geçen bir yaşam
Diyarbakır’da 19 çocuğu olan Zeher Gezer, maddi imkânsızlıklar nedeniyle 4 kız ve bir erkek çocuğunu okula gönderemedi. Çoğu zaman çocukları yemek yemeden yatan aile, kendilerine uzanacak yardım elini bekliyor.

Mümin Ağcakaya - Özel Haber

TİGRİS HABER- Cizre’den gelip Diyarbakır’a yerleşen Gezer ailesinin dramı, yürekleri burkuyor. Bağlar İlçesi Fatih Mahallesi’nde ikamet eden Zeher Gezer’in iki eşinden 4’ü erkek 15’i kız olmak üzere toplamda 19 çocuğu var. Köylerde çobanlık yapan veya mevsimlik işlere giden baba ise, şimdi kalp hastası. Hastalığından ve Pandemi’den dolayı da şimdi; baba ne çobanlık yapabiliyor ne de mevsimlik olarak çapa işlerine gidebiliyor. Oturduğu evin kirasını bile zor şartlarda karşılayan baba Gezer, maddi imkansızlıklar nedeniyle dört kız çocuğunu ve bir erkek çocuğunu okula gönderemiyor. Baba Gezer, 6. sınıfta okuyan kız çocuklarından birini de okuldan almak zorunda kaldı. Hiçbir maddi geliri olmayan ve sosyal yardım almayan aile, yemek yemeden aç yattıkları zamanlar da oluyor.

Okul özlemi çeken kız çocukları, eğitim-öğretim başladığı bu günlerde okula gitmek için kendilerine uzanacak yardım elini bekliyor.

bagla-ozel-(1).jpg

‘BİZ YARDIM ALMAZSAK, AÇLIKTAN ÖLÜP GİDECEĞİZ’

Gazetemize ailesinin durumları hakkında bilgi veren baba Zeher Gezer, “Biz çalışmaya çıkmazsak çok perişanız. Zaten biz bu sene bu virüs yüzünden hiç çıkmadık. Kazandığımız paraların hepsi de bakkala gidiyor. Devletimize, başbakana ve cumhurbaşkanına sesleniyorum. Bize sahip çıkmasını istiyoruz. Durumumuzu görüyorsunuz. Ben kalp hastasıyım. Çoluk, çocuk çok perişanız. Bende artık çalışamıyorum. Bir yardım almıyoruz ve bir maaşımız bile yok. Bir kömür almıyoruz. Yardım almazsak, biz açlıktan ve yokluktan ölüp gideceğiz “dedi. 

bagla-ozel-(2).jpg

‘ÇOCUKLARIMIZIN YARISINI OKUITAMIYORUZ’

9 çocuğu olan anne İkram Gezer, maddi durumlarının açıktan ortada olduğunu ifade ederek, “Gördüğünüz gibi. Çalışamıyoruz. Bir sürü küçük çocuk var. Eşim yetişemiyor bize. Çocuklarımızın yarısını okutamıyoruz. Maddi durumumuz yok. Eşim kalp hastasıdır. Eşim iş olsa çalışıyor. İşi olmazsa hepimiz açlıktan içerde oturuyoruz. Biz, gelinler ve çocuklar hepimiz bir odada kalıyoruz. Çocuklarımın yemek yemeden aç yattıkları oluyor “dedi.

bagla-ozel-(3).jpg

‘TEKRAR OKUMAK İSTİYORUM’

6. sınıfta okulu bırakmak zorunda kalan Emine Zeher, “6. sınıfa kadar okudum. Maddi durumumuz olmadığı için okulu bırakmak zorunda kaldım.Şimdi biz kiradayız. Paramız yok. Şimdi biz kirayı da ödeyemiyoruz. Bize yardım edilmesini istiyorum. Maddi durumumuz olmadığı için okulu bırakmak zorunda kaldım. İmkân verilirse tekrar bıraktığım yerden okumak isterim “dedi.  

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
19 Yorum